itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

apr/15

23

Hvordan sitere korrekt?

Av: Svend Andreas Horgen, studieleder

Mange studenter skriver oppgaver i løpet av studietiden, enten det er bacheloroppgave, masteroppgave eller mindre oppgaver underveis i studiet. Bruk av kilder styrker teksten. Det kan derimot være vanskelig å vite hvordan en skal henvise til kilder på korrekt måte, særlig når kildene varierer mellom websider, blogginnlegg, bøker og liknende.

Kildekompasset er et flott, norsk nettsted om hvordan en skal referere riktig. Der finner du folkelige forklaringer og gode eksempler som ikke levner tvil om hvordan det skal se ut når du skriver, både i selve teksten hvor du siterer og i referanselisten.

Det fins flere måter å sitere på, men mange foretrekker den såkalte APA citation style, som er utførlig forklart på http://kildekompasset.no/referansestiler/apa-6th.aspx (merk at Kildekompasset også tar for seg andre siteringsstiler).

Gå til kildekompasset-lenken over, og klikk i noen av boksene litt nede på siden, for eksempel på den som heter «Blogg». Du ser da hvordan du skal henvise til blogginnlegg i teksten din, og hvordan blogginnlegg skal inngå i referanselisten/kildelisten på slutten.

Håper dette var nyttig.

Eksempel på hvordan du skal henvise til blogginnlegg i henhold til APA-stil

Eksempel på hvordan du skal henvise til blogginnlegg i henhold til APA-stil

Dette innlegget har 4 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

4 comments

 • Johan Martin Johannessen · 23. april, 2015, kl. 23:49

  TAKK! Ønsker ikke tråkke på noens tær. Denne ble lagt inn i de primære bokmerkene.

 • Thor O. Olaen · 24. april, 2015, kl. 23:28

  Fin henvisning. Tidligeredekket vi dette i faget «Formidlingsteknikk» , men nå er jo det borte. APA-referanserer også en av standardene i Word.

 • En nærmere kikk på itfag-bloggen | Helge Larsen Bjerke · 1. september, 2015, kl. 08:29

  […] har mange interessante innlegg. Som sagt skrives det om mye forskjellig. Innlegget om hvordan sitere korrekt kan f. eks. være relevant i dette faget, eller generelt videre i studiet. Et annet relevant […]

 • En slags analyse av HiST sin itfag-blogg | simsalamin · 20. september, 2015, kl. 16:05

  […] Thor O. Olaen · 24. april, 2015, kl. 23:28 til et innlegg om korrekt sitering: […]

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me