itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

apr/14

10

Husk søknadsfristen 15. april

Av: Svend Andreas Horgen, studieleder Informasjonsbehandling

Dette innlegget er primært myntet på de som vurderer å søke seg inn på et Informatikk-studium. Gjelder det ikke deg, så har du kanskje familie/venner som er interesserte.

Mange er i disse dager i ferd med å gjøre et viktig valg. Kanskje det gjelder deg? Samordna opptak har søknadsfrist 15.april hvert år. Det studiet du søker deg inn på og de valg du tar nå, kan bidra til å forme ikke bare de neste årene av livet, men trolig også hele din yrkesaktive karriere. «Hva skal jeg velge?» – spør mange seg i disse dager. Det er et vanskelig valg, og et viktig valg.

Vi har ikke svaret, men vi vet at de som velger å søke seg inn på (og fullføre) et Informatikk-studium, ikke vil være arbeidsledige etterpå, og de kan også anvende sin kompetanse langt utover det mange oppfatter som «IT-bransjen». Det meste i dagens samfunn kan relateres til IKT.

Her er noen spørsmål til deg: Synes du IKT er gøy? Hva innen IKT-feltet «brenner» du for, eller ønsker du å lære mer om? Er du nysgjerrig på behandling av informasjon, oppsett av nettverk, programvareutvikling eller forretningsmessig bruk av IKT? Hva vil du lære mer om? Hvor relevant tror du IKT vil være om 10 år? Om 25 år? Gitt at du vil studere IT – er det da viktig for deg å lære både teori og samtidig øve praktiske ferdigheter? Vil du bli god på problemløsning og få en dypere forståelse og innsikt i IKT-faglige temaer? Liker du å jobbe sammen med andre eller foretrekker du å jobbe mer selvstendig?

Samordna opptak er portalen du går til for å søke deg inn på et studium innen høgere utdanning i Norge

Samordna opptak er portalen du går til for å søke deg inn på et studium innen høgere utdanning i Norge

Har du lest så langt, så kan du gjerne fortsette med å lese litt på de relativt grundige presentasjonene av våre studier som ligger på websidene til Høgskolen i Sør-Trøndelag. Les der, og spør om du lurer på noe (enten her i kommentarfeltet eller ved å kontakte den aktuelle studielederen som har ansvar for studiet du er nysgjerrig på). Det vi kan love deg er at vi gjør alt vi kan for at studentene våre skal bli fornøyde, og få en relevant utdanning.

  1. Dataingeniør
  2. Drift av datasystemer
  3. Informasjonsbehandling
  4. IT-støttet bedriftsutvikling

Nummer 1, 2 og 4 er campus-baserte studier i Trondheim. Nummer 3 er et nettbasert studium. Få også med deg avsnittene hvor tidligere studenter forteller om hva de mener. I tillegg kan du lese faglige innlegg fra noen av våre studenter på denne bloggen – kanskje det kan være til inspirasjon.

Lykke til med valget!

Dette innlegget har Comments off. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me