itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

sep/13

2

Evernote for studenter og læring (12 av 12)

Dette er en mini-serie om Evernote. Du kan se alle innleggene i rekkefølge eller du kan gå til første innlegg hvor du finner en klikkbar innholdsfortegnelse.

Av: Svend Andreas Horgen

I denne miniserien har du fått sett hvordan undertegnede bruker Evernote. Jeg jobber, men bruken min av Evernote er (etter min mening) høyst overførbar til mange situasjoner. Primært handler det om læring, og informasjonshåndtering. De som jobber trenger å lære, og de som studerer har også behov for å «jobbe». Så jeg mener at du som student har mye du kan snappe opp fra dette blogginnlegget, som kan brukes i både studiesammenheng og en potensiell fremtidig jobb. For å oppsummere: Dersom jeg hadde vært student i dag, ville jeg brukt Evernote som et av flere sentrale støtteverktøy i studiene, omtrent slik:

 • Ta innholdsrike notater med både egen tekst og skjermdumper++, fordi notatene kan søkes opp og brukes i nye sammenhenger, for eksempel kommende prosjektoppgaver om 1-2 år eller i arbeidslivet. Ta notater av både forelesninger, ideer du får når du jobber med ulike ting og fagbøker du leser.
 • Ta bilde av en tavle i et grupperom eller klasserom, i stedet for å skrive alt ned
 • Ta bilde av bøker du skal kjøpe, gjenstander som minner deg på om hvor du var når du lærte noe nytt, og så videre.
 • Bruk web-clipper til å klippe ut interessante, faglige ting fra web som du kanskje kan få bruk for senere. Bruk bittelitt tid på å tagge og beskrive det du lagrer, så øker sannsynligheten for at du får bruk for det i ettertid.
 • Del notatbøker med andre, for eksempel medstudenter du samarbeider med. Ja – Evernote har en delingsfunksjon.
 • Bruk verktøyet Skitch til å tegne piler oppå skjermdumper du tar, og lagre rett i Evernote.
 • Lenk til notatene dine både internt i Evernote og fra andre programmer. Lag for eksempel et konkret gjøremål i listen, og lenk til notatboka hvor du har research-materialet. Slik skiller du idéer, tanker og kildemateriale bort fra konkrete gjøremål (det er lurt å holde gjøremålslisten så oversiktlig og enkel som mulig, for å få ting gjort og klare å prioritere riktig).
 • Mobil læring: Alt synkroniseres mot alle dine enheter, så innholdet blir med overalt, og du kan jobbe/lære/studere/drive research uansett hvor du er. Sitter du på kafé og det plutselig dukker opp noe du kan bruke i en prosjektoppgave, så fram med mobilen, knips, knaps og lagre til Evernote før du sosialiserer videre.

Hvis du bruker Evernote, så bruker du det sikkert noe anderledes enn meg. Mulighetene er ganske mange. Hva bruker du Evernote til? Gjerne legg igjen en kommentar både om du er student eller ikke.

Dette innlegget har 7 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

7 comments

 • Harald Tverfjell · 2. september, 2013, kl. 19:58

  Veldig bra og lærerik serie dette. Jeg har brukt Evernote noe i jobbsammenheng, stort sett til å organisere forskjellige script og kode blokker.

  Men ser her at denne kan brukes til så mye mer. Spesielt likte jeg telefon appen som gir mulighet for å legge inn lyd og/eller bilde notater når en er på farten.

  Takk! Dette blir nok et nyttig verktøy fremover.

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 3. september, 2013, kl. 10:52

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Lykke til med bruken av Evernote og dersom du gjør deg gode erfaringer så gjerne del tilbake.

 • Oppgave 3 | mariannethomassen · 21. september, 2013, kl. 23:12

  […] her finner du eksempel på kommentarer (utsagn som referer til et innlegg) […]

 • Marius · 27. september, 2013, kl. 18:14

  Heisann!

  Først av alt, flott guide!

  Dessverre bekrefter den det som i mine studentøyne er det største minuset med Evernote. Nemlig at man ikke enkelt kan tegne. Dette gjør det vanskelig å ta notater med Evernote i de fleste fag, noe som ofte krever enkle figurer etc.
  Skitch er fint, men ikke direkte laget for denne bruken såvidt jeg skjønner, mer for å «pynte» på ting som allerede finnes.

  Jeg savner et godt program til Mac som kan gjøre papirnotater helt overflødige, med en grei workflow (jeg kan knipse illustrasjoner og lime dem inn i notater, men det er kronglete…)

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 14. oktober, 2013, kl. 14:51

   Hei Marius, takk for tilbakemelding. Jeg vet ikke om noe Mac-mulighet, men iPad: Evernote har nemlig kjøpt opp den enormt gode tegne-appen Penultimate, som nå er integrert: http://evernote.com/penultimate/
   Verdt å sjekke ut om du har iPad.

 • Analyse av bloggen itfag – Om krig og fred, og sosiale media og sånn · 16. september, 2016, kl. 16:19

  […] godt eksempel på itfag-bloggen på en god utnyttelse av kommentarer finner vi her. Her ser vi at leser svarer på innlegget om Evernote med hva han syns den største mangelen på […]

 • De vil dele, reflektere og lære! – Nyt ditt hverdagsliv! · 10. februar, 2017, kl. 13:30

  […] Det er en stund siden siste innlegg på bloggen, men totalt er det en aktiv blogg. Første innlegget er fra juni 2010. Et av kjennetegnene ved av en blogg er at de fleste innleggene har et kommentarfelt, hvor leseren kan legge igjen en kommentar. Itfag bloggen er et godt eksempel på at slike innlegg er nyttige og er en forlengelse av det opprinnelige innlegget. Et annet eksempel kan du finne ved å klikke her. […]

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me