itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

sep/13

1

App-er for Evernote (11 av 12)

Dette er en mini-serie om Evernote. Du kan se alle innleggene i rekkefølge eller du kan gå til første innlegg hvor du finner en klikkbar innholdsfortegnelse.

Av: Svend Andreas Horgen

Det fins mange app-er på mobiler og nettbrett (og også Mac/Windows/Linux) med Evernote-støtte. I Instapaper-appen kan du for eksempel lagre ting du leser direkte til Evernote. Poenget med Instapaper er ikke å bruke Evernote, men «eksport» eller «integrasjon» med Evernote er en liten tilleggsfunksjonalitet som det er kjekt å bruke og som jeg personlig har stor nytte av. Når jeg leser Instapaper-stoff på mobilen som jeg vil lagre for godt, så sender jeg rett til Evernote og sletter deretter fra Instapaper (siden Instapaper bare er et mellomlager for min del av uleste websider).

På telefonen min har jeg flere hendige Evernote-app-er.

På telefonen min har jeg flere hendige Evernote-app-er.

Det fins også egne apper som kun opererer mot Evernote som gjør det maksimalt effektivt å gjøre spesialiserte oppgaver. Et eksempel jeg selv drar nytte av, er app-en FastEver Snap. Den tar bilde av noe, og laster rett opp i en forhåndsdefinert notatbok og med en forhåndsdefinert tagg (du kan selvsagt konfigurere/bytte ut dette når som helst). Dette bruker jeg til å ta bilde av kvitteringer. Når jeg har handlet noe, så tar jeg bilde av kvitteringen med mobilen og bildet lastes rett opp i notatboka «Kvitteringer» med taggen «visa», «trumf» eller «diners». Når jeg senere får faktura fra Diners Club, eller skal sjekke kontoutskriften, så har jeg et smart søk som snarvei i Evernote på datamaskinen.

Fast Evernote Snap gjør det superraskt å lagre bilder av for eksempel kvitteringer. Denne kvitteringen går rett inn i Evernote-notatboka "Temp kvitteringer" og tagges med "trumf". Klikk for stor versjon.

Fast Evernote Snap gjør det superraskt å lagre bilder av for eksempel kvitteringer. Denne kvitteringen går rett inn i Evernote-notatboka «Temp kvitteringer» og tagges med «trumf». Klikk for stor versjon.

På 2 sekunder kan jeg klikke meg fram til alle kvitteringer som er tagget med «diners» og kan raskt sjekke om fakturaen stemmer. Skal jeg bruke kvitteringen i en reiseregning, så har jeg den digitalt og kan bare dra den ut av Evernote eller eventuelt skrive ut om det er påkrevd å levere fysisk reiseregning. Denne bruken av kvitteringer hjelper til med å holde orden digitalt, og jeg slipper selvsagt fysisk rot med kvitteringer som fyller pengepungen eller ligger og slenger her og der. Hvorfor rote når en kan ha det ryddig, og hvorfor kaste bort tid på å lete etter ting når en kan søke superraskt? Best av alt – kvitteringer er søkbare (krever Evernote premium-abonnement). Skal jeg søke etter kvitteringen på en bukse jeg har kjøpt, når buksen ble ødelagt og skal reklameres på? Da har jeg kanskje tagget den med taggen «garanti», men det kan være vel så raskt å søke etter navnet på butikken den ble kjøpt i. Som regel fungerer slike søk godt, men OCR kan feile på norske kvitteringer eller på kvitteringer som har folder eller tatt i dårlig belysning.

Det er i utgangspunktet lite effektivt å drive research på mobil. Med «research» mener jeg å lete opp informasjon på ulike websider, og ta vare på det til senere. Jeg gjør dette når jeg skal lage lærestoff. Da må jeg lese meg opp på temaet, finne ut hva andre har gjort og henvise til det i det stoffet jeg lager. Er du student, så har du garantert behov for å drive research ganske ofte. Men som nevnt – mobilen er lite effektiv til dette. Det er knotete å navigere på selv den smarteste mobil og ikke i nærheten av så effektivt som på en datamaskin. MEN: Mobilen er mye mer tilgjengelig. Den er med over alt. På buss, tog og liknende.

Enter EverClip.

Med EverClip kan du klippe herfra og derfra, og raskt lage et Evernote-notat.

Med EverClip kan du klippe herfra og derfra, og raskt lage et Evernote-notat.

På mobilen kan du kopiere noe fra en webside, bytt til app-en EverClip, og det som ligger på utklippstavlen blir automatisk limt inn. Gå umiddelbart tilbake til nettleseren, surf videre og når du finner noe mer du vil klippe ut, så kopier teksten, bytt til EverClip og vips er det limt inn der. Du kan også legge til ting fra andre apper, ta bilder og liknende. Når du har gjort utklippene dine, så har du i praksis en lang liste av ting i EverClip. Så er det bare å trykke på et ikon for å gå til steg 2, som er å velge hvilken rekkefølge de ulike utklippene skal komme i. Dette er vist i figuren ovenfor, hvor jeg har satt opp at den nederste skal komme først, så den øverste og til slutt den midterste. Gå videre til steg 3 for å få en forhåndsvisning av resultatet (som vist i neste figur), mulighet for å legge til ønsket tag, og så sende resultatet til Evernote. En genial ting er at URL-ene (lenkene) fra utklipp du har gjort på websider, inkluderes.

EverClip forhåndsviser resultatet. Merk hvordan ikke bare teksten du klippet ut, men også URL fra webutklipp, vises.

EverClip forhåndsviser resultatet. Merk hvordan ikke bare teksten du klippet ut, men også URL fra webutklipp, vises.

En annen app som er verdt å nevne, er Evernote sin egen Food-app, som kan brukes for å ta bilde av mat du vil bevare for ettertiden. For eksempel gode ting du spiser på restaurant. Du kunne like godt tatt bilde med Evernote-appen direkte, men ved å bruke den dedikerte Food-appen får du en del ekstra informasjon lagret og ikke minst en flott presentasjon av maten du tar bilde av.

Ta bilde av mat på restauranter eller hjemme med app-en Food.

Ta bilde av mat på restauranter eller hjemme med app-en Food.

Det fins mange flere app-er i tilknyting til Evernote, og selvsagt for andre plattformer enn iPhone som jeg bruker. Hvilke Evernote app-er bruker du? Legg gjerne igjen en kommentar så blir det til nytte for andre som leser dette innlegget.

Dette innlegget har 1 kommentar. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

1 comment

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me