itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

aug/13

27

Synkronisering av Evernote-innhold (6 av 12)

Dette er en mini-serie om Evernote. Du kan se alle innleggene i rekkefølge eller du kan gå til første innlegg hvor du finner en klikkbar innholdsfortegnelse.

Av: Svend Andreas Horgen, studieleder nettbaserte fag

Det beste med Evernote er at alt innhold synkroniseres med skyen og mot alle dine enheter. Dermed blir notater du tar i research-fasen foran datamaskinen, tilgjengelig på for eksempel mobiltelefonen eller nettbrettet.

Når er det nyttig? I dag vil jeg si at slik synkronisering er nesten et must. I forbindelse med reiser opplever jeg stor nytteverdi av dette. Før jeg skal ut på en reise, så lager jeg en notatbok som heter «Reise til stedsnavn» og så søker jeg på web etter mulige reisetider, tar skjermdump av tidstabeller og alternative reisemåter, og lagrer i Evernote-notatboka underveis. Litt en dag og litt en annen dag. Kanskje trenger jeg å forberede meg til møter jeg skal ha på reisen, og da kan jeg begynne å skrive det i et notat på datamaskinen hjemme, og når jeg sitter på toget kan jeg fortsette om jeg kommer på noe nytt som bør noteres.

evernote-sync

Jeg kunne selvsagt lagret skjermdumper etc i DropBox (filsystemet på datamaskinen) men det blir ikke det samme. For i et notat kan jeg mikse tekst og skjermbilder. Jeg kan dermed skrive litt rundt skjermbildet om hva jeg tenker. Og her kommer filsystemet på datamaskinen til kort. Før gav jeg filnavn som beskrev hva jeg skulle gjøre med innholdet, men det blir veldig dumt og vanskelig i lengden å kalle filer for «flott-bilde-som-kan-brukes-i-blogginnlegg-om-effektivitet.jpg». Det er mye bedre å legge bildet inn i et Evernote-notat, og skrive noen ord om hva jeg tenker å bruke det til. Det bidrar også til å raskere kunne søke opp bildet i ymse sammenhenger (siden ordene jeg skriver ligger i samme notat som bildet og dermed vises i treff hvor jeg søker etter relevante ting).

Slik ser Evernote ut på iPad. Trykker du for eksempel på den grønne headeren Tags, fylles skjermen av alle tagger du har lagret, og du kan deretter velge en tagg og så får se alle notater med den taggen. Veldig rask måte å navigere på.

Slik ser Evernote ut på iPad. Trykker du for eksempel på den grønne headeren Tags, fylles skjermen av alle tagger du har lagret, og du kan deretter velge en tagg og så får se alle notater med den taggen. Veldig rask måte å navigere på.

Jeg har aldri opplevd at synkroniseringen har feilet. Om jeg skriver nye notater samtidig på Mac-en, på iPad og iPhone, eller om jeg venter en måned med å åpne Evernote på iPad, så synkroniseres alt. Det er selvsagt kun endringene som synkroniseres, slik at alt er likt til enhver tid. Merk at det kan være mye data å synkronisere (vedlegg og bilder tar stor plass), så jeg ville ikke synket en telefon uten å være på trådløst nettverk (med mindre du har fri databruk).

Hvor viktig er synkronisering av innhold for deg? Legg gjerne igjen en kommentar.

Dette er en mini-serie om Evernote. Du kan se alle innleggene i rekkefølge eller du kan gå til første innlegg hvor du finner en klikkbar innholdsfortegnelse.

Dette innlegget har Comments off. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me