itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

aug/13

25

Skitch + Evernote = sant (4 av 12)

Dette er en mini-serie om Evernote. Du kan se alle innleggene i rekkefølge eller du kan gå til første innlegg hvor du finner en klikkbar innholdsfortegnelse.

Av: Svend Andreas Horgen, studieleder nettbaserte fag

Skitch er et program som Evernote-selskapet kjøpte opp for en tid tilbake. Skitch gjør det mulig å «annotere» bilder, det vil si å tegne på piler, tekstbokser og foreta enkel redigering. Har du for eksempel sensitiv informasjon i et skjermbilde som skal sladdes bort, så kan Skitch gjøre jobben raskt og effektivt. Nylig ble Skitch integrert med Evernote, og det er nå et lite ikon i Evernote som heter «Mark up this note in Skitch». La oss se på hvordan det fungerer i praksis.

Nedenfor ser du et notat med tekst og et bilde. Det er tatt vha utklippsfunksjonaliteten. Jeg stod på web-siden til flyselskapet og tastet Cmd+Ctrl+C (Mac) og markerte området jeg ville klippe ut som bilde, skrev to linjer tekst og trykket Save to Evernote. Dermed havnet notatet der. Dette så vi for øvrig på i blogginnlegget om notater i Evernote.

Skitch 1: Et Evernote-notat med forslag til reiserute og noe tekst. Klikk for stor versjon.

Skitch 1: Et Evernote-notat med forslag til reiserute og noe tekst. Klikk for stor versjon.

Siden Evernote har kjøpt opp Skitch, så har de klart å integrere de to verktøyene. Jeg synes det er brukervennlig. Ved å klikke på «mark up with Skitch» så åpnes bildet i Skitch, og jeg kan annotere det der.

Skitch 2: Evernote har funksjonalitet for å redigere bilder direkte i Skitch. Klikk for større versjon.

Skitch 2: Evernote har funksjonalitet for å redigere bilder direkte i Skitch. Klikk for større versjon.

Piler, litt tekst og bokser kan gjøre bildet lettere å forstå, fremheve poenger etc. Dette bruker ofte lærere når de skal lage lærestoff, men studenter kan med fordel bruke det i forbindelse med oppgaver etc.

Skitch 3: Det er lett å legge på piler, tekst og sensurere sensitivt innhold i Skitch. Klikk for større versjon.

Skitch 3: Det er lett å legge på piler, tekst og sensurere sensitivt innhold i Skitch. Klikk for større versjon.

Det geniale er at når jeg redigerer i Skitch, så vil endringene oppdateres direkte i Evernote. Bildet synkroniseres nemlig tilbake til Evernote. Du trenger ikke å eksportere bildet, slette det gamle og oppdatere. Dette gjør at du sparer tid og holder fokus på det du skal gjøre. Jeg synes dette er meget brukervennlig og intuitivt.

Skitch 4: Resultatet oppdateres automatisk i Evernote. Klikk for større versjon.

Skitch 4: Resultatet oppdateres automatisk i Evernote. Klikk for større versjon.

Skitch er en liten detalj, en funksjonalitet som de ikke hadde trengt å lage, men som øker verdien av Evernote betraktelig. Det at selskapet lager slike ting, gjør meg trygg på at den tiden jeg investerer inn i Evernote ikke er bortkastet. Jeg lagrer ting i et system som har utviklere som brenner for produktet, de har en stor brukermasse og jeg tror ikke de går konkurs slik at innholdet mitt er tapt (men skulle det skje så kan jeg eksportere ut alt innholdet).

Tenk over hvor genialt det er å kunne annotere bilder direkte i Evernote. Det betyr at du kan klippe bilder en dag, og når du senere skal jobbe mer med stoffet, så kan du lett bearbeide bildene. Når du har lagt på piler etc, så kan du dra ut bildet om du vil lagre det i en mappe på datamaskinen din, du kan dra det rett inn i et Word-dokument, og så videre. Bildene er for øvrig tilgjengelige i Skitch-programmet også, om du vil aksessere dem derfra (men da får du ikke med notatene bildene ligger i).

Har du bruk for å annotere bilder? Eller har du øvrige kommentarer? Som vanlig er det veldig kjekt med tilbakemelding!

Dette er en mini-serie om Evernote. Du kan se alle innleggene i rekkefølge eller du kan gå til første innlegg hvor du finner en klikkbar innholdsfortegnelse.

Dette innlegget har Comments off. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me