itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

aug/13

22

Hvorfor Evernote: mini-tipsserie (1 av 12)

Av: Svend Andreas Horgen, studieleder nettbaserte fag

Som del av tipsserien om effektivitet starter jeg nå en mini-serie. Vi skal se mer detaljert på på et konkret verktøy som er nyttig både for studenter og deg som jobber, nemlig Evernote. I stedet for å skrive kort og diffust om Evernote, har jeg valgt å skrive mye og konkret. Men i stedet for ett enormt langt innlegg, fant jeg det bedre å lage en mini-serie med mange konkrete blogginnlegg om god bruk av Evernote. Hvis du vil se alle innleggene (som er publiserte til nå) på en gang så klikk på taggen «evernote» øverst i et av innleggene, eller på denne lenken.

Innhold i denne miniserien om Evernote:

Evernote har som ambisjon å være «din eksterne hjerne» hvor du kan lagre og gjenfinne alt mulig. «Men dette kan jeg jo gjøre i filsystemet på maskinen min», tenker du kanskje. Ja, det kan du. Men Evernote gir nye muligheter og utfyller vanlige filstrukturer.

Jeg har brukt Evernote aktivt i et års tid, men lagde konto ganske tidlig og var faktisk nummer 425.768 som opprettet en Evernote-konto. Skikkelig nerdeopplysning. I dag fins det over 65 millioner brukerkontoer og det sier noe om relevansen til Evernote. En del brukere er trolig ikke aktive, men det er også mange som ser nytten av dette geniale verktøyet. Legg merke til allerede før vi starter at det fins noen gode alternativer. For eksempel kan Microsoft sitt OneNote gjøre omtrent det samme, men er bedre integrert i Office-pakken. Dersom du vil bruke OneNote, kan du likevel få mange tips av å lese miniserien siden det er strategier for bruk vi fokuserer på heller enn klikk-nivå.

evernote-user-number

Evernote har en veldig stor brukermasse. Det betyr at du finner mange tips og triks til nyttig bruk på web. Whitson Gordon skrev blant annet følgende på LifeHacker:

When I write a long article (like this one), I create a notebook for that article. Then, I create a text note with a basic outline of how I want the article to look, with all its subheadings. As I research, I clip all relevant web articles to that notebook, highlighting all the important parts and cutting out the irrelevant stuff. Then, I’ll copy each note’s individual link, paste it in the article outline, and I’ll have a general skeleton of what that article’s going to look like, using just the stuff I’ve saved in Evernote.

Du kan med fordel lese hele artikkelen hans: I´ve been using it wrong: Here´s why Evernote is actually amazing.

Evernote utvikles stadig, og har et stort utviklingsteam. De tjener nemlig penger, siden ganske mange har kjøpt premium-versjonen. Dersom du liker Evernote så anbefaler jeg å kjøpe premium-tilgang. Det koster ikke mange dollarene i året, og gjør at du får maksimalt ut av Evernote og i tillegg støtter du videre utvikling av et fantastisk nyttig verktøy. Hva som er fordeler med premium kan endres, men foreløpig er det indeksering av vedlegg slik at innholdet i vedlegg kommer opp i søketreff (veldig nyttig), OCR (veldig nyttig), historikk (nyttig), ingen reklame og ingen lagringskapasitetbesgrensning (nyttig) og en del annet snacks. Det spiller egentlig ingen rolle hva jeg får. I et så godt verktøy vil jeg nemlig ha alle muligheter!

Dette var starten, og litt overordnet. Vi skal gå skikkelig i dybden i de kommende innleggene. Dersom du ikke har interesse for Evernote så bare bær over med oss – det blir 12 innlegg fortløpende (ett hver dag fremover) om Evernote og så er vi tilbake til en jevn variasjon av hummer og kanari 🙂

Har du lyst til å bruke Evernote? Eller har du brukt det og vil anbefale det videre til andre?

Dette innlegget har 3 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

3 comments

 • Brumle · 29. august, 2013, kl. 11:18

  Eg syntes denne miniserien var så verdifull at eg tok meg den friheten av å lenke den fra min facebook profil. Håper det er i orden.

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 29. august, 2013, kl. 12:25

   Kjempekjekt å høre! Bare spre til dem du vil. Jo flere som får nytte av tipsene jo kjekkere er det.

 • blogg.itfag.no/en analyse | Sosiale Medier og sånt · 3. september, 2013, kl. 10:53

  […] å lage en php templatemotor hvis man interesser seg for php programmering. Et annet eksempel er en mini-tipsserie om evernote som nettop gikk. Denne kan komme godt med i disse semesterstart-tider, både for lærere, studenter […]

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me