itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

jul/13

26

Søkeord

Vi ønsker å bli mer synlige i søkemotorer som for eksempel Google. Hvilke termer og begreper bruker du når du skal søke etter «nettbasert utdanning»? Hvilke IT-termer søker du etter? Dine kommentarer og innspill er veldig verdifulle!

Dette innlegget har 2 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

2 comments

 • Mohammad Ali Khan · 22. august, 2013, kl. 10:31

  Nettbasert «utdanning»(som gir studiepoeng) er ikke noe jeg hadde tenkt på før jeg helt tilfeldigvis kom over det på samordna opptak sine sider.

  Men jeg har de siste 2 årene likt å lære meg ting, og spesielt web-teknologi, på nett. Da søker jeg ofte på formen «*technology* tutorial», f.eks. «php tutorial», «object-oriented php tutorial»…

  Som du ser så går det ofte i engelsk for min del, og det går ofte i å søke etter å lære seg mindre fragmenter av det som kan være en utdanning på nett.

  Kanskje det kunne vært noe? At dere lager tutorials? Da legger man ut mye gratis, men mange fler vil bli klar over at man kan ta en fullverdig utdanning, eller spe på med ekstra studiepoeng, på nett i norge.
  (Det lærte jeg om igår da jeg kikket på modul 1 for faget sosiale medier 🙂

  Jeg lurer på hva det norske ordet for tutorials er?
  Altså ikke oversettelsen, men det ordet folk bruker når de søker «*teknologi* *ordet for tutorial*».

  Men det er jo det dere er på jakt etter, så da skal jeg avslutte dette innlegget 🙂

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 22. august, 2013, kl. 14:23

   Takk for veldig bra innspill! Slike veiledere (tutorials) vil være nyttige for mange, og sikkert treffe godt for folk som har faglige interesser. Det er jo også lurt for vår del å skrive slikt, fordi det er lærerikt og hjelper oss å sortere egne tanker, i tillegg til at det er kjekt å bidra i å spre godt innhold. Vi har en del faglig innhold på bloggen, men jeg ser at vi kunne vært enda mer bevisst på å dele ut såkalte «tutorials». God idé – herved notert og noe vi bør prøve å få til fremover!

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me