itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

mai/13

8

Magnus fikk 2.plass i «årets IT-student»

NITO og Universum utdelte i går utmerkelsen Årets IT student 2013. Magnus Oplenskdal, student på dataingeniørstudiet i Trondheim, kom på 2.plass. Vi gratulerer så mye, og har i den forbindelse intervjuet Magnus.

Årets IT-student

Årets IT-student arrangeres av Universum og NITO

Fortell litt om deg selv

Jeg ser og på meg selv som en glad person som er full av energi, dette i sammenheng med at jeg prøver å ta alle sjangser som byr seg (jobber som veileder/studentambasadør osv). Jeg trur det å gjøre noe man liker gir en person energi og å engasjere seg i det man holder på gjør at man liker det enda bedre. Så jo mer jeg engasjerer meg jo gøyere blir det, som igjen fører til at jeg kan engasjere meg enda mer. En «god sirkel» på en måte.

Hvorfor startet du på dataingeniørstudiet?

Etter videregående tilbrakte jeg et halvt år i Afrika der jeg studerte globalforståelse og organisjasjonsledelse, deretter studerte jeg Molekylær biologi et år i Kristiansand, for så å gå over til Kjemisk Ingeniør på HiST. Det var i andre semester i andre året på kjemisk ingeniør, når jeg jobbet som studentambassadør, at jeg endte opp med å værve meg selv til DataIngeniør linja på HiST.

Magnus Oplenskdal fikk 2.plass i kampen om årets IT-student

Magnus Oplenskdal fikk 2.plass i kampen om årets IT-student

I 3 uker hadde jeg reist rundt å fortalt om studiemulighetene til HiST, deriblant DataIng linja. For hver gang jeg holdt foredrag om linja ble jeg mer og mer interessert og endte opp med å ta kontakt med studieleder Else Lervik etter at jeg kom hjem fra reisen. Jeg ble da meldt opp til eksamen i 2 programmeringsfag som dekker hele førsteklassepensum i programmering. Disse måtte jeg bestå for å få lov til å skifte rett over til andreklasse på DataIngeniør. Jeg tok programmeringsfagene som privatist vedsiden av fagene jeg tok på kjemisk ingeniør.

Dette var faktisk første gang i mitt liv jeg programmerte, men falt fullstendig pladask. Det var ikke noe problem å lære seg pensum på 2 måneder, samt få gode karakter, når innholdet er så interessant og læreboken (Programmering i Java, av Else Lervik og Vegard B. Havdal) så bra! Jeg har alltid vært interessert i data, men hadde egentlig aldri tenkt meg en karriere innenfor IT. Dette mest pga. at jeg ikke hadde gjort god nok research rundt de forskjellige studiene og aldri satt meg inni hva programmering egentlig innebærer.

Hva liker du best med IT?

Det jeg synes er mest fascinerende og liker best med IT er de uendelige mulighetene man har som programmerer. Man har verktøy og kunnskaper til å skape nesten hva som helst, det eneste man trenger er tid og kreativitet. Alt man lærer på skolen kan man bruke hjemme til å skape noe eget, noe som i seg selv er veldig unikt for IT-studiet. IT er og et veldig dynamisk område med en enorm utvikling. Dette innebærer et studie og yrke som er og blir veldig spennende.

Har du noen tips til andre studenter som vil bli gode i programmering?

Mitt beste tips er det å engasjere seg i studiet og å programmere mye. For å bli god i programmering er det øvelse som gjør mester. Det å finne på et eget prosjekt, for så å bruke de kunnskapene man har fått på skolen, gir veldig god trening. Har man et prosjekt man jobber med, blir det igjen veldig lett å engasjere seg i fagene på skolen. Det er etter min mening veldig viktig når man programmerer både i skolesammenheng og på fritiden å bruke tid på å effektivisere og optimalisere koden man skriver, i stede for bare å programmere akkurat nok til at man oppnår et ønsket resultat. Det er stor forskjell på kode som utfører en ønsket handling og kode som er bra.

Hva er din drømmejobb?

Det er et bra spørsmål! Det er ikke enkelt å svare på, men drømmen er vell kansje å utvikle noe selv. Evt. Det å jobbe for et stort firma som for eksempel Google eller Microsoft. Men det hadde selvfølgelig vært spennende å jobbe for et lite firma der man kansje kan utgjøre en større forskjell.

Dette innlegget har Comments off. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me