itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

apr/13

21

Hvorfor kjøpe Macheist-nano-bundle-3

Av: Svend Andreas Horgen

Jeg er opptatt av effektivitet. Det kan oppnås på alle plattformer/operativsystemer, men ved å installere noen nytteprogrammer kan effektiviteten øke betraktelig. Jeg bruker Mac, og i dag skal jeg drive reklame for et konkret tiltak som andre Mac-brukere seriøst bør vurdere. Ikke fordi jeg vil reklamere for dem, men fordi jeg ikke kan la være å dele et så godt tips. Enter Macheist.

Mac-brukere har en rekke nytteverktøy å velge blant. Gode programmer koster enten ingenting, eller typisk mellom 5 dollar og 30 dollar. Noen programmer er enda dyrere. Macheist er en samling av programmer som er pakket sammen (engelsk: «bundled»). Folkene bak Macheist har gjort avtale med en rekke leverandører av slike 5-30-dollar programmer, og lagd en pakke bestående av noen nyttige og noen mindre nyttige programmer. Kjøper du Macheist, så får du alle programmene i pakken (og kan selvsagt velge selv hvilke du vil bruke). Macheist nano som nå er ute to dager til før det er salgsstopp, inneholder en rekke godbiter. Den koster «bare» 10 dollar, og det får jeg til å bli 58 kroner med dagens kurs.

Du bør klikke bildet for å åpne i stor versjon (nytt vindu). Tallene betyr: 1 - veldighetsaspektet kommer tydelig fram. 2 - Eksempel på app-er i pakken som allerede er låst opp. 3 - Den største gulroten for mange, PathFinder, er ikke åpnet enda, men blir det trolig innen salget slutter om 2 dager. MERK: Bildet er laget i programmet Clarify som fulgte med pakken. Tok 1 minutt ca å legge på piler og tall.

Du bør klikke bildet for å åpne i stor versjon (nytt vindu). Tallene betyr: 1 – veldighetsaspektet kommer tydelig fram. 2 – Eksempel på app-er i pakken som allerede er låst opp. 3 – Den største gulroten for mange, PathFinder, er ikke åpnet enda, men blir det trolig innen salget slutter om 2 dager. MERK: Bildet er laget i programmet Clarify som fulgte med pakken. Tok 1 minutt ca å legge på piler og tall.

Jeg sjekket ut innholdet i pakken, og fant ut at følgende var nyttige å ha:

 • Clarify (koster egentlig 180 kroner alene): Dette var det første programmet som fanget min interesse. På et par minutter kan du lage en god stegvis veiledning på hva som helst. Du kan gjøre det samme manuelt ved å ta skjermbilder og lime inn i et tekstdokument, men dette verktøyet er fantastisk enkelt i bruk, og veldig kraftig. Sluttresultatet ser også bra ut. Her er et eksempel som jeg lagde på 2 minutter (første gang jeg prøvde programmet). Jeg skal bruke det til følgende: Hjelpe studenter som trenger kjappe forklaringer, få hjelp av labben når jeg står fast på noe og må forklare hva jeg står fast på, hjelpe venner og familie som har dataproblemer, …
 • Fantastical (koster egentlig 130 kroner alene): Jeg bruker iCal. Trenger jeg noe bedre? Jeg installerte Fantastical bare for å se hvorfor den fikk så god omtale. Det tok meg 10 sekunder å skjønne hvorfor. Helt fantastisk bra brukergrensesnitt. Veldig effektivitetsbesparende å både lagre nye kalenderoppføringer og å få oversikt over eksisterende. Den legger ting rett inn i iCal-databasen (eller Outlook ++ om du bruker noe annet). Jeg ser for meg å bruke Fantastical som primært GUI opp mot iCal-databasen heretter. Da kan jeg opprette nye kalenderinnslag uten å miste fokus på det jeg holdt på med akkurat da: Hurtigtast for å aktivere, skriv inn oppføring på formen «Møte om prosjektet on Tue 10:30 am» og Enter og du er ferdig. Fantastisk, rett og slett 🙂
 • Fantastical - effektivt GUI opp mot dine kalendere

  Fantastical – effektivt GUI opp mot dine kalendere. På min Mac aktiveres den med Ctrl+Alt+Cmd+Space, og så er det bare å holde inne Shift og piltaster for å bla gjennom kalendere, trykke Cmd+T for å gå til dagens dato, eller bare piltaster for å bla mellom måneder. Kan bare begynne å skrive for å legge til en ny hendelse.

 • PathFinder (koster egentlig 40 USD alene): Jeg bruker Finder mange ganger hver dag til å finne filer. Finder på Mac er vel like god som Min Datamaskin på Windows. Ikke særlig bra, men helt kurant. Men trenger jeg noe bedre? Jeg så noen skjermbilder og en liste av funksjonalitet på PathFinder-utviklernes hjemmeside, og da så jeg svaret: «Ja, det trenger jeg». Still opp vinduer side ved side. Få store forhåndsvisninger. Tilpass slik du vil. Arkfaner. Dette programmet blir derimot ikke låst opp før det blir solgt et visst antall av Macheist-pakken, men det har vel aldri skjedd før at noe ikke blir opplåst, så det tar jeg med ro.
 • AirServer (koster egentlig 15 USD): Dette er et program jeg aldri ville kjøpt, men nå når jeg får det i pakken så måtte jeg nesten sjekke ut hvilket dill-dall dette kunne være. Så leser jeg på websidene til utviklerne at Airserver passer perfekt i møter og i undervisningssituasjoner. Har du noen gang vært i en kontekst hvor en datamaskin er koblet til prosjektor, og noen i salen kunne ønske å vise innholdet fra sin mobil eller nettbrett på lerretet? Med AirServer kan du speile innhold fra en slik enhet til datamaskinen, og om den er koblet til prosjektor så ser alle i rommet det. Dette kan definitivt være nyttig å ha installert.
 • CleanMyMac 2 (koster egentlig 40 Euro): Selv på en Mac kan det samle seg opp mye uønsket av tempfiler, konfig-filer, ikke-avinstallerte ting og liknende over tid som kan redusere ytelsen og ikke minst stjele verdifull plass (særlig på små SSD-disker). Dette programmet har fått mye god omtale, og rydder opp. Jeg har aldri prøvd, men antar den vil finne noe hos meg også. Sier ja takk til et så dyrt produkt.
 • iStopMotion (koster egentlig 50 USD): Dette tror jeg ikke jeg kommer til å bruke, men hvem vet – programmet kan brukes til å lage små animasjonsfilmer. Dette er en effektfull teknikk, så det kan egne seg i lærestoff.

Var det 58 kroner jeg sa for alt dette? Det er billig. Veldig billig. Jeg hadde ikke kommet til å installere noen av disse programmene av meg selv, men via Macheist ble jeg nysgjerrig, sjekket ut «bruksverdien» av et par programmer og innså raskt at dette ikke bare var en god deal, men også et hjelpemiddel for å gjøre meg mer effektiv i hverdagen. Bedre undervisning, tydeligere kommunikasjon, økt effektivitet, det er verdt mye mer enn 58 kroner.

Dessuten beundrer jeg folkene bak Macheist. De har kommet opp med en veldig god idé hvor de lager verdifulle pakker som de selger i enormt store kvanta. De tjener selv på det og har skapt en helt ny type forretning ut av en kreativ idé. Men hva tjener en utvikler som selger sitt program for kanskje 1/2 (en halv) USD i stedet for 30 USD via MAcheist? Ganske mye vil jeg tro. Det er nemlig solgt ca 25.000 eksemplarer av «Macheist Nano Bundle 3» til nå, og 12.500 USD er ganske mye mer enn 0 USD. Jeg tror nemlig de færreste som kjøper Macheist ville kjøpt enkeltproduktene av seg selv. Kanskje noen, men ikke flertallet. I tillegg øker øvrig salg, både da omtalen i sosiale medier går opp, og da noen går glipp av Macheist-salgsperioden, men blir nysgjerrige på enkeltproduktene i pakken og kjøper i ettertid (siden pakken er en slags kvalitetskontroll av gode programmer å ha på enhver Mac).

Macheist-skaperne er også gode på markedsføring via sosiale medier. Kjøperne får nemlig ekstra produkter dersom ekstra mange kjøper pakken. Neste mål er 30.000 solgte, og med 25.000 er det innen rekkevidde. Det er derimot bare to dager igjen, og kjøpere oppfordres derfor til å spre informasjon om Macheist via sosiale medier som for eksempel Twitter. De som venter på godbiten «PathFinder» har dermed et insentiv til å spre informasjon om Macheist til sitt nettverk. I tillegg kan du få ekstra produkter med på kjøpet ved å spre en spesiell Twitter-melding. Jeg er fornøyd om jeg ikke får noe ekstra, men det skader jo ikke å få det, og en tweet fra meg om Macheist skader ikke mine følgere tror jeg, så der ser vi det i praksis. Macheist er geniale på markedsføring i sosiale medier. De får kundene til å markedsføre for seg ved å sette ut gulrøtter. Jeg oppdaget forresten første gang Macheist via Twitter, hvor jeg så dyktige mennesker som skrøt av pakken som den gang var den store Macheist 2-pakken (den jeg skriver om her er en såkalt nano-pakke som kommer i mellom de store Macheist-kampanjene). Kanskje denne type markedsføring er noe å overføre til andre sammenhenger?

Jeg liker også at 10 % av inntektene går til veldedighet, men antar det er et triks for å skape ekstra oppmerksomhet rundt Macheist-opplegget.

Til slutt: Jeg skriver ikke dette blogginnlegget for å prøve å lokke flere til å kjøpe Macheist så jeg skal få PathFinder som er verdt 30 USD. Jeg vet at den grensen nås uansett. Jeg skriver dette innlegget fordi jeg er genuint imponert over opplegget til Macheist-folkene. Og fordi pakken som kan kjøpes akkurat nå er veldig verdifull både for lærere, studenter og andre som leser denne bloggen.

Har du erfaringer med Macheist eller tilsvarende for andre plattformer? Eller kjenner du til noen av programmene som inngår i Macheist som du ville kjøpt alene for originalprisen?

Dette innlegget har 11 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

11 comments

 • Author comment by Svend Andreas Horgen · 21. april, 2013, kl. 19:52

  Jeg kommenterer mitt eget innlegg. Jeg har nemlig nettopp prøvd ut AirServer, og ser umiddelbart et bruksområde: Lag video av noe på iPad/iPhone/mobil! Fordi app-en speiler det du ser på enheten, på datamaskinen i et vindu der (eventuelt fullskjerm om du vil det) og da kan du bare starte et skjermopptak for å ta opp det som skjer. Dette er jo genialt for å demonstrere for eksempel bruk av en app eller liknende. Passer garantert i undervisningssammenheng, men sikkert også til mye annet. GENIALT (før har jeg nemlig satt iPhone på stativ og filmet iPad når jeg skulle lage instruksjonsfilmer, for eksempel denne om iThougths HD: http://blogg.itfag.no/2011/03/09/ithoughts-hd-for-ipad/

 • Christian · 22. april, 2013, kl. 13:41

  Bra blogg!

  For Mac elskere finnes det en del bra herfra og av og til:

  http://deals.macupdate.com/

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 22. april, 2013, kl. 13:45

   Takk for bra tips!

   • Christian · 22. april, 2013, kl. 13:52

    Av og til kommer de også med noen saftige bundles. Har blant annet plukket opp TotalFinder og Parallels Desktop der til en slikk og ingenting.

   • Tom · 26. april, 2013, kl. 13:24

    I tillegg til nevnte MacUpdates tilbud bør også macZOT!s daglige tilbud nevnes. Hva gjelder bundles-pakker med programmer så kjøres de noen ganger i året også av blant andre MacLegion og BundleHunt. MightyDeals, DealFuel og Paddle kjører forskjellige typer tilbud, men retter seg vel kanskje mer mot webdesignere.

 • Adrian · 24. april, 2013, kl. 10:57

  Hei! Veldig bra blogg! Har du eit liknande tips til oss som holder med Windows? 🙂

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 24. april, 2013, kl. 12:44

   Kjenner dessverre ikke til tilsvarende for Windows-brukere. Kanskje noen andre som vet?

   • Tom · 26. april, 2013, kl. 13:10

    BitsDuJour kjører tilbud både for Mac og Windows, men mitt inntrykk er at programmene de tilbyr som regel er mindre interessante enn de daglige tilbudene til MacUpdate og MacZot.

 • En slags analyse av HiST sin itfag-blogg | simsalamin · 20. september, 2015, kl. 16:05

  […] spenner fra teknologirelaterte nyheter/betrakninger, til dyptgående artikler om bruk av ulike IT-verktøy, Web 2.0-tjenester og veiledninger i CSS. Man finner også innlegg relatert til næringslivet, […]

 • Analyse av ITfag-bloggen | · 20. september, 2015, kl. 20:32

  […] måter å løse ting på eller mer lesestoff for den som vil fordype seg mer. Under blogginnlegget hvorfor kjøpe macheist nano bundle 3 har leserne kommet med flere gode tips til hvordan en kan finne andre gode tilbud på programvare […]

 • Analyse av itfag-bloggen | oysteinlindbjor · 20. september, 2015, kl. 20:35

  […] måter å løse ting på eller mer lesestoff for den som vil fordype seg mer. Under blogginnlegget hvorfor kjøpe macheist nano bundle 3 har leserne kommet med flere gode tips til hvordan en kan finne andre gode tilbud på programvare […]

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me