itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

jan/13

7

Hvorfor bør DU ta bonusemner?

Vet du hva et bonusemne (bonusfag) er? Det er en flott ordning som ordinærstudenter som tar et av våre fire bachelorstudier kan benytte seg av (Dataingeniør, IT-støttet bedriftsutvikling, Drift, Informasjonsbehandling). Gitt at du fullfører alle fag du skal i løpet av et semester, så kan du i det neste semesteret få velge – helt gratis – et ekstra fag fra http://itfag.hist.no. I stedet for å ta 30 studiepoeng får du ta 35. Det er faktisk også mulig å ta hele 40 studiepoeng (to bonusemner) fra tredje semester av, noe som maksimalt gir rom for 225 studiepoeng i stedet for 180!!! Det betyr i praksis at du på 3 år har tatt MER enn 3 og et halvt år med studier. Vi ser på dette som en bonus. Her er noen fordeler:

  • Bonusemnene er nettbaserte, og du må studere på egenhånd. Dermed kan du trolig få tid til å passe bonusemner inn i din øvrige hverdag. Frister må selvsagt holdes, men det er likevel fleksibelt. I praksis er bonusemnene det samme som tilbys som betalfag til fjernstudentene ved AITeL.
  • Det å studere nettbasert øver din evne til selvstendig læring.
  • Du blir mer attraktiv i arbeidsmarkedet fordi du kan skilte med flere emner enn normalt på vitnemålet ditt, som igjen betyr at du har en bredere faglig portefølje.
  • Du blir mer attraktiv i arbeidsmarkedet fordi vitnemålet ditt signaliserer at du har stor arbeidskapasitet.

Står det ikke i studieplanen din at du skal lære om Android-utvikling? Da kan du ta det som bonusemne. Vil du lære om Powershell, men har ikke noe om det i studiet «IT-støttet bedriftsutvikling»? Ta det som bonusemne. Tror du det er lurt med kompetanse på Citrix? HTML5? XML-teknologi? Sharepoint? Kvalitet i programvaresystemer? Sosiale medier? Ta dem som bonusemner.

Nam nam, from svendah on flickr. Livet er læring, men hvilke biter vil du spise?

Hvorfor tilbyr vi bonusemner til våre ordinærstudenter? Vi har våre grunner. For det første ønsker vi å tilby våre studenter mulighet til å lære enda mer enn det studiet er satt opp med. For det andre vet vi at tilbudet vårt via http://itfag.hist.no er aktuelt for næringslivet, og vi ønsker at ordinærstudentene skal få gode jobber. Det gjør også HiST studiested mer attraktivt og kan bidra til å øke renomméet vårt utad. Vi kjenner ikke til at andre studiesteder kan tilby tilvarende bonusordning. I tillegg generer bonusemner noen ekstra studiepoeng.

Du kan ta bonusemner i et semester uten å måtte ta det i et annet semester. Bare sørg for at du oppfyller kravene i forkant.

Den vanligste årsaken til at studenter ikke tar bonusemner, er at de har jobb «på si» og derfor ikke tid. Vurderer du å ta deg kveldsjobb og bruke din ledige hjernekapasitet på å bære ut mat til sultne trøndere på en av byens mange restauranter for å tjene noen ekstra slanter? Gjør gjerne det, men pass på å få med deg argumenter for å heller investere i å ta bonusemner i denne FAQ-en.

Har du tenkt å ta bonusemner fremover? Hvorfor/hvorfor ikke? Har du erfaringer med å ta bonusemner som kan være nyttige for andre? Legg gjerne igjen en kommentar.

Dette innlegget har 1 kommentar. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

1 comment

  • Frist å søke Samordna Opptak er 15.april · itfag · 10. april, 2013, kl. 19:53

    […] Bonusemner: Vi selger nettbaserte fag til de som vil øke kompetansen på utvalgte områder. Dette er nesten som en godtebutikk å regne: Android, sikkerhetsfag, HTML5, Ajax, Sharepoint, … Mange ting du kanskje ikke får i studiet ditt, men som du kan ha lyst til å ta likevel. Og det kan du! Gitt at du fullfører alle fag du skal i løpet av et semester, så kan du i det neste semesteret få velge – helt gratis – et ekstra fag fra http://itfag.hist.no. Gjør du det konsekvent fra starten av kan du faktisk få totalt 225 studiepoeng i stedet for 180, på 3 år. Er det lurt? Er det lurt å ha noen ekstra fag på CV-en sin, og vise for fremtidige arbeidsgivere at en klarer å studere ekstra mye? Er det lurt å krydre vitnemålet sitt med ekstra fag som er relevante for næringslivet? Dette er et valgfritt tilbud, men vi er nok unike i Norge på å tilby dette til våre studenter. Vil du lese mer detaljert om bonusemner og enda flere fordeler med ordningen, så sjekk dette blogginnlegg om bonusemner. […]

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me