itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

jan/12

12

Jippi – Vi fikk prosjekt om PLN!

Av: Svend Andreas Horgen

Vi ble (sammen med Høgskolen i Nord-Trøndelag) tildelt midler fra Norgesuniversitetets årlige utlysning til et nytt og spennende forskningsprosjekt som heter «Personlig Læringsnettverk» (ofte forkortet til PLN). Ved å bruke Web 2.0-tjenester og sosiale medier, bygge egne læringsstrategier og innholdsbaser, kan hver enkelt student lære på en måte som passer seg og sine behov. Bruk av personlige læringsnettverk handler om hvordan en kan realisere nye former for studentaktiv læring på individnivå. Målene for prosjektet er:

 1. Utvikle en generell, PLN-basert læringsmetodikk for nettbaserte fag.
 2. Uttesting av læringsmetodikken. Metodikken vil evalueres, testes og videreutvikles ved å anvende PLN på ulike måter i eksisterende fag.
 3. Utvikle et nettbasert fag på 10 studiepoeng som heter «Personlig Læringsnettverk i nettundervisning» som omhandler hvordan PLN kan brukes i læring. Målgruppen er mennesker som jobber med e-læring/undervisning i næringsliv og UH-sektoren.

Vi gleder oss til å jobbe med dette prosjektet. Det vil gi oss ny innsikt i nettbasert læring, og inspirasjon til å ta i bruk elementer fra PLN-tankegangen i eksisterende fag. Det blir utfordrende, men lærerikt, å skulle teste ut PLN i praksis og prøve å lage en generell metodikk som kan anvendes av andre.

Du som studerer bruker sikkert en rekke verktøy, tjenester og ikke minst egne læringsstrategier utover det du får «tilbudt» gjennom fagene. Hva da? Det vil være veldig interessant å få noe tilbakemelding på dette.

Dette innlegget har 5 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

5 comments

 • Vigdis · 13. januar, 2012, kl. 10:22

  Gratulerer! 🙂

 • Nina · 18. januar, 2012, kl. 12:12

  Gratulerer. Dette høres spennende ut. Blir interessant å følge med på prosjektet. Lykke til!

 • Svend Andreas Horgen · 18. januar, 2012, kl. 14:02

  Takk for gratulasjonshilsener. Vi kommer til å arrangere webinar om PLN i løpet av våren. Vil du varsles om webinaret så meld interesse her (kryss av for PLN):

  http://bit.ly/webinarvarsling

 • Mette Irene Borchgrevink · 26. januar, 2012, kl. 13:26

  Høres spennende ut! (Jeg har krysset av for interesse for webinar om PLN, Flott tilbud!) Hva blir prosjektperioden?

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 26. januar, 2012, kl. 13:54

   Prosjektperioden er fra og med nå til ut 2013. Det blir to spennende og lærerike år! Et av målene er å lage et fag (nettbasert) om hva PLN er og hvordan det kan brukes i undervisning, myntet på lærere. Det blir til noe uti prosjektperioden etter at vi har fått gjort en del erfaringer og lært en del om PLN i dybden.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me