itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

des/11

14

Kreativ presentasjon med iPad

Denne presentasjonen av Joe Sabia bruker iPad på en veldig gjennomført måte, og viser litt av potensialet for bruk av iPad i undervisning. Anbefales (bare 4 minutter lang)

Joe Sabia:

Dette innlegget har 2 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

2 comments

 • Rolf Hammervik · 14. desember, 2011, kl. 12:13

  Jeg vet ikke helt om jeg ser hva som er nyskapende med denne presentasjonen…

  Det var en fin iPad-reklame, men hva sier egentlig filmen om potensialet til iPad som foredragsverktøy? Hva er det man kan gjøre med en iPad, som man ikke kan gjøre (bedre) med en laptop? Det eneste jeg så som kan bli litt kronglete med en laptop, var da han filmet publikum, men hvilken nytteverdi har det i et foredrag?

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 14. desember, 2011, kl. 13:35

   Takk for innspill. Vi får være uenige – Jeg mener at dette er kreativt bruk av nettbrett (uavhengig av om det er Android, iPad eller Windows), fordi presentasjonen hans ikke bare er en tradisjonell, kjedelig powerpoint slik mange gjør når de bruker nettbrett. Det blir mer og mer vanlig å bruke nettbrett når en skal presentere (trolig fordi det er lett å ta med seg). Det som apellerer til meg med Sabias presentasjon, er hvordan han veksler mellom ulike apper og bruker dem aktivt gjennom presentasjonen sin. Dette gjør han ikke på måfå, men han bruker det til å forsterke budskapet rent innholdsmessig, og det synes at han har forberedt seg veldig grundig. Dette kan jo også bli en hemsko, fordi hvis han kommer ut av det eller blir avbrutt, så kan presentasjonen bli ødelagt.

   Utover det, så er jeg helt enig med deg i at en kan gjøre alt dette vel så bra med en laptop. Kanskje også bedre. Vi ser derimot relativt sjelden laptop-presentasjoner uten powerpoint på konferanser og seminarer. Kanskje nettbrett kan bidra til å endre på dette? Jeg tror i hvertfall Sabias presentasjon gir en del idéer til de som bruker nettbrett under presentasjoner, men det er også viktig at det ikke bare blir gimmick.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me