itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

okt/11

28

Webinar om sosiale medier

Av: Svend Andreas Horgen, faglærer Sosiale medier (LN203D)

I forbindelse med faget Sosiale medier (LN203D) arrangerer vi et webinar for studenter og alle andre interesserte. Alt skjer nettbasert, det er gratis å delta og du vil få høre konkrete erfaringer. Tirsdag 1.november kl 09-11 via verktøyet Adobe Connect. Det eneste du trenger er tilgang til Internett og evt. headsett dersom du sitter i et lokale med mange andre. Webinaret har taggen #SoMeWebinar på Twitter.

Følgende skal holde korte foredrag i løpet av webinaret:

 • 09:00-09:30: Introduksjon ved faglærer Svend Andreas Horgen
 • 09:30-10:00: Vidar Top, Ernst & Young: «The 3 energies behind sales success» og betydningen det har for sosiale medier
 • 10:00-10:30: Terje Ovesen, yako.no: «Sikkerhet på Facebook»
 • 10:30-11:00: Morten Skjelbred, Netcom: «Måling i sosiale medier: hvorfor, hvordan og hva»

Vi annonserer også på Twitter, men i tilfelle stor pågang vil vi lukke og kun sende ut til de 200 første. Vent litt: Kan det bli 200 deltakere? Ja, et webinar om sosiale medier våren 2011 trakk ca 70 deltakere, mens forrige webinar i høst om GTD trakk hele 120 stk. Vi får se, men dette er gøy og erfaringen er at folk ønsker å delta om igjen, så basen av de vi tipser blir stadig større. Men: Dersom det bare blir 20 stk, så er det fortsatt veldig verdifullt å delta. Mer informasjon om tidligere webinarer vi har holdt kan du lese i blogginnleggene tagget med «webinar»

Til slutt: Hva er egentlig et webinar? Hvorfor kaller vi det webinar? Adobe Connect er et samhandlingsverktøy som tilbys institusjoner i høgere utdanning gjennom Uninett. En kan kjøre forelesninger og undervisning via Adobe Connect ved å dele sin skjerm, lyd og webkamera med deltakerne. MEN: Adobe Connect tilbyr mye mer. Styrken til slike verktøy ligger i ekstra funksjonalitet som åpner for interaktivitet, deltakelse og samhandling. Chat, små avstemninger og mulighet for gruppediskusjoner underveis, gjør det hele mer spennende og engasjerende. I tillegg er det ingen reisekostnader knyttet til bidrag, og det er derfor enklere å få mennesker i næringslivet til å delta med faglig innhold, og de som ønsker det kan høre på (les: delta) uansett hvor de befinner seg i verden. Nettopp dette gjør vi her: Vert (Svend Andreas Horgen) sitter i Skien og administrerer det hele. Foredragsholderne sitter ulike steder i Norge. Studentene er på høgskolen i Trondheim, hybelen sin eller andre steder de måtte ønske, og du kan være der du vil. Alle møtes virtuelt og det blir knallbra.

Dersom du ikke kan delta denne gangen, men har lyst til å bli varslet om kommende webinarer i regi av HiST, så fyll ut http://bit.ly/webinarepost.

Dette innlegget har 14 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

14 comments

 • Jannicke Husevåg · 28. oktober, 2011, kl. 16:10

  Hei!

  Skulle gjerne hatt med meg dette, men det kræsjer dessverre med annet møte. Legger du ut noen blogg eller podcast i etterkant?

  Si fra hvis du trenger innleder til en annen gang 🙂

  vennlig hilsen
  Jannicke

 • Svend Andreas Horgen · 28. oktober, 2011, kl. 17:22

  I utgangspunktet tenker vi å ta opp webinaret, men må avklare med foredragsholderne om det kan legges ut eller ikke. Hvis det legges ut, så kommer lenke som kommentar på dette blogginnlegget (og da får du jo varsling siden du har kommentert 🙂

  I webinar-varslingsskjemaet på adressen http://bit.ly/webinarvarsling er det for øvrig et felt (siste felt) hvor en kan melde sin interesse som fremtidig foredragsholder.

  • Erling · 29. oktober, 2011, kl. 11:49

   Hei!
   Skriver kort her slik at jeg også kan bli varslet om dette kommer på nett i etterkant. Har interesse av å være med, men er dessverre opptatt med konferanse denne dagen.

 • Merete Hegna Photography · 29. oktober, 2011, kl. 15:28

  // Tusen takk! Jeg var utrolig heldig oppom’ alt dette. Det kunne gått så mye verre, men heldigvis ikke! 🙂

  Jeg fikk henta den nye Mac-en min i går, men holdt meg til MB PRO. Grunnen til det er jo pga. harddisken. Kunne godt ha tenkt med en MB Air, men den er ikke like solid og har den samme kapasiteten på harddisken. Om jeg en gang blir millionær, så blir det sikkert en MB Air. En gang ..

  Tusen, tusen takk!

 • Marte Kjørstad · 29. oktober, 2011, kl. 18:54

  Flott tiltak, kjempefint at de opnar for deltaking for alle! Eg har meldt meg på og gleder meg!

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 29. oktober, 2011, kl. 20:35

   Kjekt at du har meldt deg på! De webinarene vi har hatt til nå som har vært åpne, har vært veldig givende. Det er motiverende for studentene og oss på høgskolen å se at det vi jobber med faglig også engasjerer utad. Det er liten tvil om at en miks mellom studenter, akademisk tilsatte/interesserte, næringsliv og andre, bidrar til å øke interessen og verdien, og derfor ønsker vi å gjøre dette jevnlig fremover og for stadig nye fagområder.

 • Ulla · 30. oktober, 2011, kl. 11:51

  Åh!
  Det hadde vært kjekt, men det passer dårlig med ei frøken på 10 måneder som vil ha oppmerksomhet.

  Jeg håper og krysser fingrene for at det blir lagt ut et opptak i etterkant 🙂

  Bra tiltak forresten!

 • Geir E · 31. oktober, 2011, kl. 09:22

  Har ikke mulighet til å følge med live :/ Blir det lagt ut opptak av dette webinaret?

 • Vidar Top · 1. november, 2011, kl. 11:52

  Dette fungerte veldig bra, Svend Andreas! Imponert over dine fasilitator-gaver 😉

 • Svend Andreas · 1. november, 2011, kl. 12:46

  Hei Svend Andreas.
  Ser av kommentarer, og har vært innom et webinar med deg tidligere, at du er dyktig på organiseringen og gjennomføringen av slike webinarer. Selv er vi i Trondheim kommune nå i gang/startgropa på det å benytte oss av webinarer ut i mot våre ansatte.
  Jeg kunne tenkt meg å foreslå et webinar om det å holde webinar (planlegge, gjennomføre, tips/ideer ++).
  Uansett.. strålende tiltak dette 🙂

 • Christian Bøhn · 1. november, 2011, kl. 12:49

  Baklager Svend Andreas at ditt navn havnet øverst i sist kommentar.. noe med å jobbe for fort med hurtigtaster 🙂 Skulle altså vært mitt navn…

 • Author comment by Svend Andreas Horgen · 1. november, 2011, kl. 13:13

  Takk Vidar for hyggelig tillbakemelding, og supert at du kunne stille på kort varsel med bidrag! Det passet godt inn.

  Christian: Vil gjerne holde et webinar om det å holde et webinar. Tar kontakt om dette senere, tror det må bli etter jul pga travel sensurtid. Det er flere aktuelle aktører å ha med på et slikt meta-webinar, for eksempel NFF, Uninett, dere, oss, ….

  • Christian Bøhn · 2. november, 2011, kl. 20:18

   Flott, det er bare å ta kontakt. 🙂

 • Author comment by Svend Andreas Horgen · 3. november, 2011, kl. 15:33

  Nå er det lagt ut et nytt blogginnlegg http://blogg.itfag.no/2011/11/03/det-perfekte-webinar/ hvor du kan se opptak fra webinaret. Har også skrevet noen refleksjoner om webinar som fenomen.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me