itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

jun/11

17

Erfaringer etter det første kurset i Android-utvikling

Av: Mildrid Ljosland, førstelektor og faglærer i Applikasjonutvikling for mobile enheter

Det er alltid spennende å planlegge og gjennomføre et nytt kurs. Vil noen ta kurset? Treffer vi med innholdet, eller er det for lett eller vanskelig? Syns studenten at de lærer noe? At det er morsomt?

Da vi lanserte kurset Applikasjonsutvikling for mobile enheter, var det iallfall ingen problemer med interessen – nesten 80 studenter meldte seg på, og bortimot 60 leverte det avsluttende og karaktergivende prosjektet.

I et tidlig stadium av planleggingen hadde vi tenkt at vi skulle behandle flere ulike moblie plattformer, men fant fort ut at det var nok med bare en – ellers ville det bare blitt en smakebit av hvert. Og da falt valget på Android, bl.a. fordi det er en åpen teknologi der utviklingsvertøy (inkludert en emulator slik at det ikke er nødvendig å ha egen Android-telefon) kan lastes ned gratis fra nettet. Og programmeringsspråket er Java, som er det språket de fleste av våre studenter kjenner best.

Av tema som er behandlet, kan nevnes GUI (f.eks. menyer, dialoger, knapper, layout), enkel animasjon, bilder og bruk av kamera, filer generelt og xml-filer spesielt, kommunikasjon med omverdenen (via http og over socket), trådprogrammering, spill og grafikk, stedbaserte tjenester og tilpasninger til lokale forhold (språk, datoformat o.l.).

Prosjektet som studentene fikk i oppdrag å utføre, var å lage spillet Bondesjakk. I sin enkleste form er det et brett med 3×3 ruter der to personer bytter på å sette x eller o. Så kan det utvides til å ha et større brett, kreve flere enn 3 på rad, kunne spille mot telefonen eller mot en eller flere andre over nett. Det var tydelig at mange av studentene la ned en god del arbeid i dette prosjektet, og vi fikk inn mange flotte spill. Noen har lagt ut sine spill på Android Marked, her er de vi vet om:

Av de tilbakemeldingene vi har fått, virker det som de fleste syns det har vært både morsomt og lærerikt, men relativt arbeidskrevende. Dette gjelder både øvingene underveis, og det avsluttende prosjektet.

Til høsten kjøres kurset på nytt (les mer om faget her) med oppstart ca 1.september og påmelding 25.august. Faginnholdet og opplegget blir omtrent det samme, men kurset skifter navn til Applikasjonsutvikling for Android, for å speile innholdet best mulig.

Hva tenker du om Android-utvikling i årene som kommer?

Dette innlegget har Comments off. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: itfag (totalt 65 blogginnlegg)

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me