itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

mai/11

23

Alumni-ordning ved AITeL?

Av: Svend Andreas Horgen, studieleder for våre nettbaserte itfag

Vi trenger innspill fra deg. Vi tenker nemlig å lage en alumni-ordning. Alumni er i utgangspunktet en organisering av tidligere studenter ved et studiested, men vi tenker også å innlemme eksisterende studenter. Vi lukter på muligheten for å bruke LinkedIn som arena, siden det er et nettverk som mange allerede er etablert i (eller bør bli etablert i), og som har mye nyttig funksjonalitet.

Hva er fordeler med alumni sett fra AITeL sin side?

 • Tilby en felles arena for diskusjon og nettverking både for de som har studert ved AITeL, de som studerer på AITeL, ansatte ved AITeL og evt. andre interesserte
 • Hjelpe tidligere studenter til å holde kontakt med hverandre
 • Styrke merkevaren AITeL og itfag – dette vil gagne alle som studerer hos oss og styrke deres CV
 • I fagene våre har vi diskusjonsforum som er ypperlig å bruke for å få faglig hjelp, men disse er lukket og tilhører kun hvert enkelt fag. Hva med å tilby et faglig «super-forum» i alumni-regi?
 • Noen av de som studerer sammen blir kollegaer en gang i løpet av livet. IT-bransjen er ikke veldig stor. Sosial og faglig tilhørighet kan utvikles via nettbaserte alumni-ordninger
 • Kraftig rekrutteringskanal. Du kjenner dine medstudenter og hva de har lært ved AITeL. Et alumni-nettverk kan hjelpe din kommende virksomhet å finne nye kollegaer, og du kan profilere din egen CV gjennom et slikt nettverk.
 • … (mange flere fordeler)

Noen spørsmål vi ønsker input på fra deg – bruk kommentarfeltet:

 • Kunne du tenkt deg å være med i AITeL sin alumni-ordning?
 • Hvilke forventninger har du til en alumni-ordning?
 • Hvilken arena mener du er mest gunstig å bygge på? LinkedIn? Facebook? Andre? Egenutviklet webside?
 • Andre tanker eller idéer du har?

Jo flere innspill vi får, jo større er sjansen for å møte behovene og lage en relevant ordning. Vi gleder oss til å høre hva du synes!

Dette innlegget har 13 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

13 comments

 • Vigdis · 23. mai, 2011, kl. 10:46

  Flott forslag!

  Jeg er nå tredjeklassing på AITeL, og er derfor ferdig om noen få dager. Det ville absolutt vært en fordel å hatt Alumni-ordning etter dette, men også under studietiden. Det med merkevarebygging og fellesskap med de man har lik utdanning med, veier tyngst for min del.

  Hvis en slik ordning skulle blitt til, ville jeg hatt den på LinkedIn. Facebook er for meg en privat konto, som jeg bruker til å kommunisere med mine venner. Arbeidskolleger og de jeg ikke kjenner så godt, er stort sett på begrenset profil, og slik foretrekker jeg å ha det. Men LinkedIn, derimot, er et profesjonelt nettverk hvor jeg ønsker å fremstå som attraktiv for eventuelle arbeidsgivere.

  Supert tiltak! Jeg venter i spenning på invitasjon 🙂

 • Jone · 23. mai, 2011, kl. 11:12

  Supert forslag!

  Jeg ville ha foretrukket en egenutviklet webside. F.eks. alumni.itfag.hist.no. Siden burde(kanskje?) ha en åpen del med med kort info om personer fordelt på fagområder. Det burde være innlogging for kontaktdetaljer.

  Denne åpne delen vil vise hvilke jobber man kan få med utdanninger fra aitel og vil på den måten kanskje friste nye studenter til å begynne på hist.

  Når man er logget inn burde det være mulig å legge inn en kort CV med arbeidssteder og kompetanse. I tillegg burde man kunne legge inn info om ressurspersoner man kjenner. Disse burde være søkbare for alle, men kontaktinfo deles ut kun på forespørsel til den personen som har registrert ressursen.

  Litt knotete forklart denne ressursperson delingen, men hensikten er å komme i kontakt med noen som kjenner viktige personer i næringslivet. Altså mye av det samme som linkedin, men jeg mener at linkedin stort sett er for å knytte sammen personer som faktisk kjenner hverndre. Ikke for personer som kun har gått på samme skole.

  I tillegg kan jo kanskje en forum være spennende, men det kreves mye for å få til et velfungerende forum. Stiller meg litt tvilende til at det vil fungere, men det er lov til å forsøke/håpe.

  Det er uansett en spennende tanke å utvikle et alumni nettverk. Å utvikle noe selv er kanskje det mest spennende, men det er en stor jobb. En slik side vil på mange måter være et showroom for kompetansen på aitel. Både med tanke på personene som er registrert og løsningene som er benyttet på siden. En crappy HTML-side med dårlig gjennomførte gamle løsninger vil ikke akkurat formidle at HiST er gode på IT…

  Hvis dere trenger hjelp, så er det bare å si i fra 😉

  Uansett, lykke til!

 • Ola · 23. mai, 2011, kl. 16:09

  Jeg synes dette høres veldig spennende ut, og ser at dette vil være nyttig. Forumet på It’s learning har fungert bra, men dette er som sagt ett lukket forum. Jeg ser for meg ett forum der tidligere og nåværende studenter kan dele kunnskap og få god hjelp. Når det gjelder siden, synes jeg denne bør være egenutviklet. Dette gir mulighet for å lage en løsning som passer akkurat til formålet. Ved å ha deler av siden åpen for alle, vil dette også vise hva AITeL driver med.

  Jeg er klar hvis det skulle være noe!

 • Tronds · 23. mai, 2011, kl. 23:48

  Er enig med det som blir nevnt over her, det bør være noe egenprodusert. Eller kanskje finnes det noen Opensource system som enkelt kan tilpasses til dette?

 • Vigdis · 24. mai, 2011, kl. 07:44

  Joda, egenprodusert hadde vært vel og bra, og kanskje bedre med tanke på skreddersydd løsning. Men det blir enda en portal å holde følge med, det er derfor jeg tror det er en fordel å lage et nettverk eller gruppe i LinkedIn; det er allerede en godt innarbeidet arena, som iallefall jeg «husker» å sjekke innom fra tid til annen:-)

 • Ulla · 24. mai, 2011, kl. 08:33

  Jeg tror jeg er enig med Vigdis, LinkedIn som allerede er etablert tror jeg vil være en fin arena for å promotere skolen og de som er ferdig utdannet.
  Det er vel mulig å lage en egen gruppe i LinkedIn, og det er, i mine øyne, unødvendig å bruke mye tid og ressurser på å lage noe nytt som allerede finnes. Etter hva jeg har skjønt så er også LinkedIn det som blant annet de aller fleste rekrutteringsbyråer bruker. Samtidig er det anerkjent.
  Facebook synes jeg er for privat, jeg vil ikke komme til å aktivt søke jobb via Facebook.

 • Ulla · 24. mai, 2011, kl. 08:38

  Aftenposten har skrevet en artikkel om jobbsøk via sosiale medier forresten:
  http://www.aftenposten.no/jobb/article4127709.ece

 • Ketil Lidal · 24. mai, 2011, kl. 09:19

  Bruk Linkedin dersom dere vil få med tidligere studenter som gikk ut for noen år siden. De fleste av oss som gikk ut i 2008 er å finne på linkedin og har sikkert mye å bistå med i form av råd, meninger og jobbmuligheter 🙂

 • Author comment by Svend Andreas Horgen · 24. mai, 2011, kl. 15:08

  Tusen takk for en rekke gode innspill! Dette er gull verdt for oss. Jeg ser at mange foreslår en egenutviklet løsning, men pga ressurser må vi nok begynne med en ferdig løsning ala LinkedIn og heller porte til en egen løsning med tide og stunder. Tankene dere har kommet med om en egenutviklet løsning er veldig verdifulle og noe som vi både tar med oss, både med tanke på en mulig fremtidig utviklingsprosess og i forbindelse med design av midlertidig alumni.

  Innholdsmessig er det også interessant å høre hvilke forventninger leserne av denne bloggen har til aktiviteter o.l.

 • Mikkel Brevik Mehus · 24. mai, 2011, kl. 17:11

  Heisann.

  Kjempeflott å se at dere tar i et tak for å samle studentene litt mer og hjelpe de med starten på karrieren.

  Jeg ville gjerne vært med på en alumni-ordning, noe jeg forventer at ville raskt utvidet deltakerenes nettverk slik at vi sammen kunne hjelpe hverandre mht. problemløsning og karriere.

  Jeg tror også det vil være smart å opprette et eget skreddersydd nettsted (i tillegg) for studentene slik at hver klasse kan ha en egen arena å kommunisere på. Dette har jeg savnet som fjernstudent over 3 år.

 • Ståle · 27. mai, 2011, kl. 22:49

  Jeg skjønner at direkte bruk av etablerte sosiale media kan være fristende, men hva gjør man når det «neste nye» dukker opp?

  Hvorfor ikke benytte alumni.aitel.hist.no som et utgangspunkt/plattform for profiler med integrering mot LinkedIn og evt. Facebook (for meg er LinkedIn mer arbeidsrettet og Facebook brukes privat, men det er valgfritt om man vil linke til sosiale medier i profilen sin)

  Neste sosiale medie kan dermed integreres mot eksisterende plattform.

  Funksjoner som jeg kunne tenkt meg å bruke:
  Profil
  Stillingsutlysninger
  Lukkede forum, inndelt i tekniske emner
  Åpne forum, for f.eks kommende studenter som lurer på noe vedrørende studiene
  Muligheter for abonnering på emner, nye studenter osv.
  Opprinnelig epost-adresse som student via Webmail (eller i det minste videresending i lang tid)
  Søkefunksjoner på profiler etter årskull, bedrift de jobber i, linje osv.

  Dette vil være med på å bygge oppunder merkene AITeL og HiST.

  Viktige stikkord som nevnt over, proff side uten cheezy grafikk (følge temaet til HiST), oppdatert og moderert.

  Just my 2 cents

 • itfag · 31. mai, 2011, kl. 10:47

  Vi er nå igang med å lage en Alumni-gruppe på LinkedIn.
  På grunn av ressurser begynner vi på LinkedIn, så ser vi hvor veien videre eventuelt går.

  Kunne noen av dere som har kommentert her, tenke dere å være beta-brukere og komme med innspill og hjelpe oss på veien videre?

  Dere kan gå inn via linkd.in/aitel-alumni eller søke opp gruppen AITeL på LinkedIn.

 • Alumni for AITeL på LinkedIn · itfag · 1. juni, 2011, kl. 10:23

  […] Alumni-ordning ved AITeL? […]

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me