itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

mar/11

30

IT-studenter headhuntes

IT-bedrifter rekrutterer driftsstudenter ved Avdeling for Informatikk og e-Læring ved HiST (AITeL). Her er et oppslag fra Høgskoleavisa nr 3 2011 (bildet er gjengitt etter avtale med redaktør Myrenget). Les selv. Har du opplevd å få jobbtilbud før du er ferdig med studiet?

Klikk på bildet for stor versjon

Dette innlegget har 10 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: itfag (totalt 65 blogginnlegg)

10 comments

 • Geir Arne Aasen · 5. april, 2011, kl. 20:12

  Jeg gikk Bachelor Drift av datasystemer 2004-2007, tok også en del programmeringsfag som bonusfag. En klassekamerat anbefalte meg for Elan IT og jeg gjennomførte intervju der. Etter kort tid ble jeg sendt til Q-Free for intervju, og ble engasjert der med bruk av Try & Hire-kontrakt. Fikk etterpå fast jobb hos Q-Free hvor jeg drifter bomstasjoner i et fullverdig linux-miljø, og jobber der fortsatt.

  Har inntrykk av at så godt som alle i klassen fikk relevant jobb etter studiet, jeg kjenner i hvert fall ikke til noen som ikke fikk relevant jobb.

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 6. april, 2011, kl. 10:49

   Interessant å høre! Jeg lurer på om du opplever det som nyttig å ta nettopp programmeringsfag som bonusfag? Er det noe vi bør oppfordre våre driftsstudenter til, eller går det mest på interesse? (for de som ikke vet det: Bonusfag er nettbaserte fag som våre campusstudenter kan ta – slik får de et ekstra fag hvert semester)

   • Geir Arne Aasen · 7. april, 2011, kl. 20:02

    Jeg for min del hadde relevant jobberfaring før jeg startet studiet, og trengte en del ekstra påfyll(bonusfag) for at jeg skulle få nok utfordring i studiet.

    Når det gjelder intervjuet hos Elan IT var det ikke tvil om at jeg ble lagt ekstra godt merke til med de ekstra programmeringsfagene som omhandlet PL/SQL, C++ og Java, PHP kunne jeg fra før. Så jeg kan ikke annet enn å anbefale bonusfag på det varmeste, for de som har kapasitet og anledning til det.

    Det som også viste seg å være «nyttig å ha på CVen» var mitt engasjement i Tihlde (Orakel), Quak! (Hackequak) og ISFiT (datafunksjonær). Så jeg vil oppfordre alle studenter i å engasjere seg under studietiden, det var spesielt gøy å være med på gjennomføringen av ISFiT!

    I jobben har det også vært nyttig å ha programmeringsfagene i bakhånd. Selv om jobben i utgangspunktet er en driftejobb, har programmeringsfagene gjort nytten i forbindelse med feilsøking, feilretting og videreutvikling.

  • Kjell Toft Hansen · 6. april, 2011, kl. 11:31

   Takk for innlegget, Geir Arne. Noe av det første studentene våre spør om når de begynner på 1. årstrinn Bachelor Drift av datasystemer, er jobbmulighetene etter endt utdanning. Er utdanningen relevant og aktuell for næringsliv, organisasjoner og offentlige etater? Vi mener at svaret er et klart JA noe som også innlegget ditt bekrefter. Håper du gir meg lov til å bruke innlegget ditt i forbindelse med oppstartsmøtet til høsten.

   • Geir Arne Aasen · 7. april, 2011, kl. 20:19

    Jeg er helt enig i at studiet Drift av datasystemer helt klart gir tilstrekkelig grunnlag for svært gode jobbmuligheter. Det er vel vanskelig å garantere alle jobb, uansett vil man kunne stille sterkere jo bedre man gjennomfører studiet. De viktigste studietipsene mine i så måte må vel være å alltid være ajour i fagene, og kanskje også ligge litt i forkant ved å forberede seg til forelesningene/øvingene. Og møt _alltid_ opp til forelesning, da har man gode muligheter for å få svar på det andre og det man selv lurer på.

    Jeg synes AITeL er veldig flinke til å tilpasse studiet til å omfatte emner som er aktuelle i jobbsammenheng. Ser for eksempel at faget «Scripting av servere» er innført, bra! 🙂

    Jeg gir deg lov til å bruke innlegget mitt i forbindelse med oppstartsmøte, og ta gjerne også kontakt hvis det skulle være noe annet jeg kan hjelpe med.

    • Kjell Toft Hansen · 8. april, 2011, kl. 08:28

     Takk for god omtale av oss, Geir Arne. Vi ønsker flere søkere til utdanningen vår og positiv omtale kan hjelpe på. I innlegget ditt peker du på noe vesentlig som er en forutsetning for å lykkes med med driftsstudiet hos oss, nemlig «alltid å være være ajour i fagene, og kanskje også ligge litt i forkant ved å forberede seg til forelesningene/øvingene. Og møt _alltid_ opp til forelesning, da har man gode muligheter for å få svar på det andre og det man selv lurer på». Vi legger opp til en svært praktisk tilnærming i vår profesjonsutdanning. Studentene våre bruker mye tid ved PC/terminal, i team og med stor vekt på samarbeidslæring. Da blir dine gode råd gull verdt.

 • Martin J Fjeldvær · 19. mai, 2011, kl. 11:33

  Jeg gikk i samme klasse som Geir Arne, og gikk også veien via Elan IT og ut i arbeidslivet før skolen var ferdig (gjorde selvfølgelig ferdig studiene!). Jeg var innom utviklingsavdelingen til Vital Forsikring før jeg fikk fast stilling og en mer passende driftsjobb hos et regnskapskontor. Der var vi tre ansatte på IT med ansvar for både egne og kunders systemer og servere.

  Nå er jeg IT-ansvarlig i en stor bedrift på hjemstedet mitt hvor vi drifter vårt eget IT-miljø, og jeg kan med sikkerhet si at jeg i jobben min har vært innom momenter fra samtlige fag under utdanningen, og mye er direkte overførbart. Her er alle like viktige, selv om ikke alle er like «artige». Bonusfagene har vært til god hjelp – så de anbefales.

  Henger meg på Geir Arnes oppfordring om å møte opp, og møte forberedt, til forelesning og øvingstimer. Delta i samtaler, diskusjoner og krangler 🙂 Samtidig vil jeg si at de praktiske øvingene er gull verdt! Jeg er overbevist om at det både holder interessen oppe og gjør at studentene møter arbeidshverdagen bedre forberedt og tryggere på egne ferdigheter. Så lenge AITeL makter å være ajour med verden rundt seg i sitt undervisningsmateriell, så er det jo det samme de gjør på laben som i jobb.

  Stillingen min innebærer også mye kontakt med alle typer mennesker i form av brukere, så sosiale aktiviter og arbeidsformer, og trening i å omgås og til tider takle ulike typer mennesker får man mye igjen for. Her er TIHLDE og andre studentforeninger og -aktiviteter gode stikkord.

  Til slutt vil jeg ønske alle dere på AITeL lykke til videre, takke for mine tre toppers år sammen med dere, og dere skal vite at dere har mine varmeste anbefalinger – og som man sier her jeg jobber: PEIS PÅ! 🙂

  • Kjell Toft Hansen · 20. mai, 2011, kl. 11:57

   Takk for innlegget, Martin. Flott å høre at du i så stor grad fikk nytte av profesjonsutdanningen vår i din nåværende jobb og i tidligere arbeidsforhold. Og det var svært interessant å få innsikt i hva som fungerte for deg i studiet og hva du synes er nødvendig for at vi fortsatt skal kunne tilby en god utdanning.
   Vi har allerede tatt tak i anbefalingen din «PEIS PÅ» ved å sette ned ei arbeidsgruppe som skal se på hva som er bra, hva som kan gjøres bedre og hvordan vi kan tilpasse utdanningen til stadig endrede behov i arbeidsmarkedet.

 • Jobbsøker · 3. mars, 2014, kl. 20:38

  Jeg kan også bekrefte for deg at rekrutteringsbyråer heller ikke har peiling på tekniske bransjer, alså er det ikke kun innen IT problemet ligger.
  Problemet ligger i den elleville inkompetansen slike byråer har.De aner tilsynelatene ikke en damn skit om hva slags kompetanse de enkelte jobbene krever.
  Jeg for min del har for lengst gitt opp «å legge ut CV så byråene kan finne deg», for de finner deg slett ikke.Når de kontakter deg, så har de ofte jobber på hånda som er helt ut i kålåkeren feilaktig for din profil.
  I tilegg må en møte på ørten intervjuer og gjennomgå alskens teite «tester».
  NEI TAKK SOM BYR.
  Jeg har fått absolutt alle stillinger jeg noen gang har hatt enten pr bekjentskaper eller direkte søknad til aktuelle selskaper.
  Boikotter slike surrebyråer for all fremtid.Et prøvde til og med å rekruttere meg til et svindelselskap der daglig leder hadde 3 konkurser bak seg og var innvolvert i intet mindre en 17(!) andre suspekte firma.
  De sjekker ikke bakgrunnen til sine klienter engang…herremingud for et useriøst opplegg.

 • AMAZON TRINITY FUNDING · 9. september, 2014, kl. 01:01

  Velkommen,

  Vi tilbyr private, kommersielle og personlige lån med Minimal årlige renter så lav som 3% med nedbetalingstid som strekker seg fra 1 til 50 år til alle deler av verden med Fleksible Lånebetingelser.

  * Er du mister søvn på nettene foruroligende hvordan å få et lån?
  * Har du søke midler til å betale av kreditter og gjeld?
  * Har du søke finans å sette opp din egen bedrift?
  * Har du søke lån til å gjennomføre store prosjekter?

  Fyll ut skjemaet under:

  Fornavn:
  Etternavn:
  Kjønn:
  Sivil status:
  By:
  Stat / provins:
  Yrke:
  Firmanavn: (hvis noen).
  Arbeidssted:
  Land:
  Telefon:
  Beløpet som trengs som lån:
  Varighet:
  Formålet med lånet:
  E-post: amazontrinityfunding@gmail.com
  Call Center +1 814-367-3092
  Attendant Online
  Mrs Allen

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me