itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

mar/11

9

iThoughts HD for iPad

Mange studenter, lærere og andre har iPad (eller andre nettbrett). Vi starter nå en bloggserie med video av nyttige apper til iPad, myntet på både bruk i undervisning/læring, og for den som vil bruke iPad til mer enn bare konsumering av innhold. iPad er på ingen måte perfekt, men et steg inn i fremtiden og kan brukes til mye produktivt og nyttig arbeid.

iThoughts HD er en (meget god) tankekart-app for iPad. Tankekart kan brukes til mye. I denne videoen kan du se hvordan appen virker og få noen hint om hvorfor tankekart er smart, og hvordan du kan utnytte avanserte muligheter (se gjerne i HD, ingen lyd).
iThoughts HD egner seg spesielt godt i en studiesituasjon og til profesjonelt bruk som arbeidsverktøy.

Skal lage en del flere slike videoer fremover. Er dette god nok kvalitet til at det er nyttig? Har du forslag til apper som bør gjennomgås?

Dette innlegget har 13 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

13 comments

 • Leif Harboe · 10. mars, 2011, kl. 13:46

  Fiks video, kjøpte applikasjonen etter å ha sett videoen din (du burde få prosenter!). Hvordan filmer du?

 • Author comment by Svend Andreas Horgen · 10. mars, 2011, kl. 13:58

  Takk for innspill!

  Jeg filmer med iPhone. Skal skrive om det i et kommende innlegg, men utfordringen er å få alt til å stå helt i ro. Redigerer med iMovie – direkte på iPhonen. PS: Jeg har ikke prosenter, men prøver å se potensialet til god bruk i de produkter jeg har tilgang til. Kunne testet Android hadde jeg hatt Android. Nå blir det Mac, iOs og it´s learning fra min side (fordi det er det jeg bruker). Det kan være at noen andre kollegaer gjør opptak med Android etterhvert, eller kanskje noen studenter vil være gjestebloggere? Det er lov 🙂

 • Svend Andreas Horgen · 12. mars, 2011, kl. 12:34

 • System for medstudentvurdering · itfag · 21. mars, 2011, kl. 15:37

  […] 2011 i Steinkjer, og er du interessert kan du se på presentasjonen som tankekart (laget med iThoughts HD på […]

 • Ole Martin Handeland · 24. mai, 2011, kl. 16:31

  Tøft! Jeg har lett etter en god og fleksibel applikasjon som jeg kan notere i, men jeg får aldri det jeg vil ha.. Tankekart er heller ikke helt min greie – og dette synes jeg ligner veldig på Freemind/Freeplane (som for øvrig er åpen kildekode og laget i Java).

  Det jeg skulle ønske var en slags whiteboardapplikasjon med ubegrenset/lite begrenset tegneareal, samt gode muligheter for mønstergjenkjenning og snapping. Om det finnes (jeg har ikke funnet det) hadde det etter min mening vært et flott verktøy til iPad – da kunne du tegnet og skrevet frihånd (eller med en stylus) og fått den til å gjenkjenne f.eks. tabeller, diagrammer, streker og former du prøvde å tegne.

  (Tar forbehold om at det var vanskelig å forstå når jeg skisserte en app-idè jeg har i hodet mitt!)

 • Author comment by Svend Andreas Horgen · 24. mai, 2011, kl. 16:55

  Det fins noen som likner litt på det du skisserer. Jeg har brukt OmniGraffle en del, det er utrolig funksjonsrikt men nokså dyrt. Søk gjerne opp introduksjonsvidoer på YouTube for å se hva det er godt for. Et mye billigere program som heter Whiteboard HD har noe god funksjonalitet og kan være verdt å sjekke ut. Jeg tror potensialet for gode apper av denne typen er stort, men det er trolig vanskelig å lage noe veldig brukervennlig og samtidig funksjonsrikt.

 • Tankekart på iPad – enkelt og nyttig « iPad i skolen · 13. september, 2011, kl. 09:32

  […] virke i SNORRE data bruker jeg iThoughts til å skissere komplekse leveranser og markedsplaner. Svend Andreas Horgen ved HiST har gjort en severdig video, her ser du hvordan iPad takler høy kompleksitet grunnet svært effektiv zooming. Responsen er […]

 • Karianne · 16. januar, 2012, kl. 14:47

  Hei!
  Lurer på om det går an å konvertere tankekartet til tekst, med underpunkter som korresponderer med tankekartet? Jeg bruker GoodReader, og skulle gjerne fått det opp både som tekst og som tankekart…

  • Svend Andreas Horgen · 16. januar, 2012, kl. 16:56

   Karianne: hvis du i iThoughts HD velger dele-knappen og så Send Email, så får du velge en rekke formater som tankekartet skal legges ved i. Alt fra PDF til PNG-bilde, mmap og liknende. Du kan også velge «Include Outline in Body» og da kommer tankekartet som en punktliste (ren tekst). Håper det vil løse problemet ditt.

 • FAQ for nettbaserte studier · itfag · 2. august, 2012, kl. 21:01

  […] til datamaskin er mobile enheter ypperlige. Her er et konkret tips til hvordan du kan bruke tankekart på iPad. Følg med på bloggen vår fremover for flere konkrete tips til god/kreativ bruk av mobile enheter […]

 • Hvilke app-er bruker du? · itfag · 7. april, 2013, kl. 14:47

  […] har tidligere laget en video som viser noen triks med iThoughts HD. Jeg bruker også iThoughts HD til å ta notater av bøker jeg leser, så husker jeg innholdet […]

 • ladyboy webcams · 31. juli, 2013, kl. 16:52

  Everything posted made a ton of sense. But, think on this, suppose you were
  to write a awesome title? I ain’t suggesting your information is not good., but what if you added a headline to maybe grab people’s attention?

  I mean iThoughts HD for iPad · itfag is kinda vanilla.
  You could glance at Yahoo’s home page and note how they create news headlines to grab viewers to open the links. You might try adding a video or a pic or two to grab people excited about everything’ve got to say.
  In my opinion, it would bring your website
  a little livelier.

 • bdsm chatting · 20. september, 2013, kl. 10:27

  Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much.
  I hope to give something back and aid others like you aided me.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me