itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

feb/11

17

3D-animasjon (intervjuserie)

Du som leser denne bloggen http://blogg.itfag.no er trolig interessert i IKT og teknologi. Mange studerer IT, enten på fulltid, deltid eller enkeltfag i ny og ne (nettbasert). Studier fokuserer på både teori og praksis, men det kan være motiverende å se hvordan ting anvendes i det virkelige liv. Vi starter derfor nå opp en ny og spennende intervjuserie på denne bloggen. Først ut: 3D-animasjon

Hvordan lage gode, profesjonelle 3D-animasjoner? Ragnvald Johansen jobber med 3D-animasjon til daglig i firmaet redturbine. Her forklarer han hvordan verktøyet 3D Studio Max fungerer, og kommer inn på viktige prinsipper knyttet til animasjon. Se gjerne i HD

Vi har allerede avtalt fag-intervjuer med mange dyktige mennesker, og i tiden som kommer vil du kunne lære av flere dyktige fagfolk fra næringslivet på denne bloggen, både innen Ajax, CSS, PHP, web generelt, cloud computing og så videre. Kan dette være nyttig og inspirerende å lese om? Hva vil du høre om? Har du/din virksomhet noen gode itfaglige temaer som egner seg her? Legg gjerne igjen en kommentar.

Dette innlegget har 4 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

4 comments

 • Innblikk i et ERP-system (intervjuserie) · itfag · 7. april, 2011, kl. 12:50

  […] 3D-animasjon (Ragnvald Johansen) […]

 • Sigurd · 6. april, 2013, kl. 07:31

  Er 3D-animasjon et studie i seg selv som dere kan tilby HiST?

  • Author comment by Svend Andreas Horgen · 6. april, 2013, kl. 12:26

   Dessverre har vi ikke fag på 3D-animasjon i dagens nettbaserte portefølje. Dataingeniør-studenter (som går 3-årig dataingeniørstudium) har mulighet til å velge fag som går på 3d i en pakke i 3.klasse: http://hist.no/content/46013/Pakke-2:-Applikasjonsprogrammering. I det inngår Programmering med 3d-grafikkbiblioteker, OpenGL, høyerenivå API, transformasjoner, projeksjoner, belysning, animering, flateegenskaper og teksturer. Prosjektarbeid vil kunne knyttes mot forskningsarbeidet på visualiseringslaboratoriet. Vi har altså ikke et helt studium på 3D, men mulighet for å velge det i 1 av 6 semester i dataingeniørstudiet.

   • Sigurd · 6. april, 2013, kl. 21:17

    Takk for svar!

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me