itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

feb/11

10

Foreninger (JOINs) i SQL, del 3

Av: Mikael Brevik, student og veileder i det nye Android-faget

Dette er del 3 av bloggserien om JOIN, og vi skal nå se på RIGHT OUTER JOIN. Del 1 handlet om INNER JOIN og NATURAL JOIN. Del 2 handlet om LEFT OUTER JOIN. Før vi går i gang må vi gjenoppfriske tabellene vi bruker i denne bloggserien:

RIGHT [OUTER] JOIN

RIGHT OUTER JOIN er i praksis veldig lik LEFT OUTER JOIN. Eneste forskjellen på disse er hvilken side vi vil favorisere. I en LEFT JOIN er det person som blir favorisert. Dersom vi derimot bruker RIGHT JOIN, på samme spørring, er det postal-tabellen som blir hovedtabellen.

Resultatet vil være en tabell over alle postkoder og tilhørende personer som er registrert. Siden vi ikke grupperer vil vi få flere resultater av samme postkode, da «tuplene» er av forskjellige kombinasjoner (forskjellige personer til samme postkode).

Eksempel på RIGHT [OUTER] JOIN

Vi vil nå hente ut alle postnummer og personer som er knyttet til disse.

Som vi ser er det mange steder som ikke har noen personer knyttet til seg og verdiene vises med NULL. Som nevnt tidligere vil det komme flere tupler med samme postnummer dersom vi har flere personer knyttet til det samme nummeret. For å illustrere dette legger vil til en person til fra Eide (6490).

Dersom vi kjører forrige spørring igjen vil vi få ut dette:

I del 4 skal vi gå gjennom FULL OUTER JOIN. Kom gjerne med tilbakemeldinger i kommentarfeltet.

Dette innlegget har 5 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: itfag (totalt 65 blogginnlegg)

5 comments

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me