itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

jan/11

20

Nærproduksjon av video

Av: Geir Maribu, prosjektleder for NUV-prosjekt

Vi har fått midler av Norgesuniversitetet for å gjennomføre et prosjekt om nærproduksjon av video (i samarbeid med BI og HINT). Det blir kjempespennende og kommer studentene til gode. Hva er «nærproduksjon av video»?

Det handler om at terskelen for å lage video skal bli så liten som mulig. Faglærere må kunne oppleve at det å lage en liten videosnutt er like lett som å lage en powerpoint-presentasjon eller et tekstdokument.

Samtidig skal vi gjennom prosjektet tenke nytt om hva video er og kan være. Hvordan kan video brukes for å motivere, engasjere og tilrettelegge for læring? Her snakker vi om korte videosekvenser. Presentasjonsvideoer, teasere, videoer brukt i flervalgsspørsmål, repetisjonsvideoer, innledning til gruppearbeid, intervjuer, studentgenererte videoer og så videre.

Hva tenker du om slik bruk av video? Har du erfaring med egenproduksjon av video? Er du student – hvilken rolle tror du video kan ha for læringen?

Dette innlegget har 3 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: geir (totalt 3 blogginnlegg)

3 comments

 • Tweets that mention Nærproduksjon av video · itfag -- Topsy.com · 21. januar, 2011, kl. 11:07

  […] This post was mentioned on Twitter by Svend Andreas Horgen, itfag.hist.no. itfag.hist.no said: Å lage en liten videosnutt er like lett som å lage en powerpoint-presentasjon. http://bit.ly/dFDJnM […]

 • Jørn Kristensen · 21. januar, 2011, kl. 18:33

  Jobber på realfagsavdeling TRYVIS, og har akkurat startet opp med CAMTASIA. http://www.techsmith.com/camtasia/

  Dette er tenkt brukt i voksenopplæring, (nattbaserte studier) og er absolutt et flott hjelpemiddel. Kombiner camtasia og et smartboard, så kan man «tegne og fortelle» om hva som helst. Tror dette vil bli en slager, og dette er meget enklet i bruk.

 • Svend Andreas Horgen · 22. januar, 2011, kl. 10:02

  Takk for nyttig innspill, Jørn. Jeg er enig med deg i at Camtasia (og liknende verktøy) bidrar til å senke terskelen.

  Jeg synes det er interessant å utforske hvordan video kan brukes på nye måter i undervisningen. En tekstbehandler kan brukes til mye: rapporter, små notater, artikler, brosjyrer. Det er fort å gå inn i ett bestemt tankemønster når en skal lage video, men variasjonen innen video er stor. For eksempel kan 20 sekunder være nok til å motivere og engasjere, introdusere en problemstilling eller liknende. Det blir spennende å se hvordan video blir brukt i læringssammenheng i årene som kommer.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me