itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

nov/10

8

Stack Overflow: genial ressurs

Av: Svend Andreas Horgen, høgskolelektor og faglærer i programmeringsfag

Stack Overflow er en meget interessant hybrid-løsning mellom forum, FAQ og Digg. Brukerne er med på å gi stemmer til spørsmål og svar. Særlig "svar" er interessant. En diskusjonstråd kan ha mange mulige svar, men når den som først stilte spørsmålet finner ut at "dette var et bra svar" kan det markeres på en spesiell måte. Dermed blir nettstedet en verdifull arena for utviklere som trenger hjelp og søker løsninger.

Sitat: "Stack Overflow is a collaboratively edited question and answer site for programmers — regardless of platform or language."

Dersom du lærer deg å bruke tjenesten (forumet) så kan du effektivt finne svar på ting du lurer på, eller du kan lære nye ting som du har interesse for. Det er for eksempel flott å bruke nettstedet som støttelitteratur/oppslagsverk. Du kan også stille spørsmål, men se gjerne på det andre har spurt om før du stiller spørsmål.

Sett at du jobber med sikkerhet, og vil lære mer om sessions og sikkerhet i språket PHP. Gå til Stack Overflow, filtrer ut alt som har med for eksempel språket PHP å gjøre ved å velge «php» som tagg i taggskyen (klikk på arkfanen «Tags»).

Nå skjer det noe interessant: Du ser nemlig en liste over «related tags» litt nedover i høyremargen.

Det vil si en aggregering av alle tagger som er brukt sammen med taggen «php». Dermed kan du klikke på for eksempel «security», og få opp alt som har med sikkerhet og PHP å gjøre.

Nå ser du en ny «related tags»-oversikt. Klikk på «session» og du har nå snevret deg inn til alt som har med PHP, sikkerhet og sessions – samtidig – å gjøre. Det vil si: Du har filtrert ut alle innlegg hvor forfatterne har brukt alle disse tre taggene. Det kan jo være andre steder hvor temaene tas opp, hvor forfatteren har glemt å tagge.

Se nå litt på lenken etter å ha filtrert basert på taggene: http://stackoverflow.com/questions/tagged/php+security+session. Logisk og flott oppbygget lenke. Det er faktisk også et RSS-ikon ved siden av lenken! Genialt, fordi det betyr at du kan abonnere på RSS av det du har filtrert ut (du vet vel hva RSS er?) Det vil si at du i framtiden kan varsles når det kommer nye forekomster av innlegg som er tagget med «php», «security» og «session» samtidig på Stack Overflow. Dermed blir dette nettstedet en flott ressurs som kan hjelpe det til å effektivt følge med på temaer som du har interesse for å lære mer om.

Håper dette var nyttig. Ble du inspirert til å prøve ut Stack Overflow? Har du erfaringer med Stack Overflow? Har du eventuelt tips til andre nyttige tjenester eller ressurser som likner på denne? Del gjerne med andre ved å legge igjen en kommentar nedenfor. Husk forresten også å legge til denne bloggen i RSS-leseren din 😉

Dette innlegget har 2 kommentarer. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: Svend Andreas Horgen (totalt 133 blogginnlegg)

2 comments

  • Vigdis · 9. november, 2010, kl. 11:50

    Jeg ble inspirert til å prøve! Som student er det alltid interessant å finne det lille ekstra som kan løfte oppgaven eller gi litt mer forståelse og kunnskap på området. Synes Stack Overflow har brukt kategorisering genialt! Dette har vi sett mye av, og jeg tror også fremtiden ligger i god kategorisering. Informasjonen finnes jo allerede i mange tilfeller:-) Takk for tips.

  • Bloggkavalkade 2010 · itfag · 6. januar, 2011, kl. 11:18

    […] men også nyttige tips, triks, ressurser og liknende. Svend Andreas Horgen forklarer hvordan Stack overflow fungerer. Dette er en nyttig sosial webtjeneste for programmeringsinteresserte, og det er for […]

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me