itfag | Teknologi. Data. Læring. Deling.

jul/10

6

Administrasjonen ved itfag.hist.no – eksisterer den fremdeles?

Av: Ingrid Island, førstekonsulent ved Avdeling for Informatikk og e-Læring

Ja, du tror kanskje administrativt personale sitter og legger kabal nå som det meste foregår med selvregistrering via nettbaserte systemer? Vel, mye er automatisert og dere er veldig flinke til å registrere informasjon, påmeldinger, vurderingsmeldinger osv selv, men administrasjonen er nok ikke arbeidsledige likevel – heldigvis  🙂

La oss ta semesterstart, en ganske så hektisk og intensiv periode. Påmeldingsfristen er 25. august (25. januar for vårfag) og da har vi som regel e­n skikkelig topp.

Mange studenter som ønsker hjelp til alt fra påmeldingsprosedyre, hvilke fag skal tas, kan jeg bygge opp fag til en Bachelor (Ja), er det mulig å dele faktura i to (Ja), kan jeg betale litt senere pga venter på studielån (Ja), arbeidsgiver skal betale– kan faktura sendes dit? (Ja), arbeidsgiver/NAV skal betale og de trenger minst 30 dager betalingsfrist – kan jeg få tilgang til faget litt tidligere? (Ja), jeg får ikke tilgang til it’s learning, jeg har glemt brukernavn/passord og fått meg ny e-postadresse, jeg rakk ikke å bli ferdig med faget i fjor kan jeg ta det nå uten å betale full pris?(Ja), jeg har nettopp betalt men kommer ikke inn i it’s learning… Dette er en periode hvor vi blir litt svette i øra og tendenser til skrivekrampe, mye som skal besvares pr telefon og e-post, men du verden som vi smiler fra øre til øre når vi får hyggelige tilbakemeldinger som ”tusen takk for hurtig respons/takk for all hjelp/takk for god service”. Service er jobben vår og vi er jo her for å hjelpe dere – så ikke nøl med å ta kontakt, du treffer oss både på facebook, twitter, e‑post og telefon 🙂

Studentenes neste milepæl (bortsett fra å starte og lese/studere) er oppmeldingsfristen til eksamen/vurdering. 15. oktober (15. mars for vårfag). For å være sikker på at studentene har fått med seg dette sender vi en påminnelses-e-post om vurderingsmeldingsfristen, prosedyrer rundt dette, ekstern eksamensskole, vurderingstrekk m.m. En ny topp nærmer seg rundt fristen og det florerer henvendelser som: jeg kommer ikke inn på studentweb, må jeg melde meg til vurdering/eksamen når jeg har prosjektinnlevering/netteksamen/mappeevaluering? (Ja), hvilken ekstern eksamensskole kan jeg bruke?, hva koster dette?, jeg skal ha samme eksterne eksamensskole som sist – må jeg sende inn på nytt? (Ja) etc.

Når alle eksamensskolene er registrert får skolene tilsendt informasjonsbrev og eksamens-papir. Ett par uker før eksamen kopierer, pakker og sender vi eksamensoppgaver land og strand verden rundt. Noen studenter bor i utlandet og avlegger sin eksamen der – og det er bl.a. denne fleksibiliteten som er så suveren med nettbasert undervisning.

Semesteret nærmer seg slutten og det eneste som gjenstår er å publisere eksamens-resultatene – i tillegg til å forberede neste semester også da (hvilket vi har startet med for lenge siden) … og så er vi i gang igjen 🙂

Dette innlegget har Comments off. Gjerne bidra :-)

Skrevet av: itfag (totalt 65 blogginnlegg)

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me